1. Κρατάμε την πετσέτα με τα δυο χέρια στο ύψος των ώμων. Τραβάμε προς τα έξω ισομετρικά ενεργοποιώντας τις ωμοπλάτες μας. Μένουμε για 5» -10» και επαναλαμβάνουμε 3-5 φορές.

2. Τεντώνουμε τα χέρια πάνω από το κεφάλι. Κάνουμε μια κάμψη αριστερά ενεργοποιώντας τους κοιλιακούς μας. Επαναλαμβάνουμε 10 φορές και αλλάζουμε πλευρά.

3. Περνάμε την πετσέτα και στα δύο πόδια και ανασηκώνουμε τον κορμό μας. Με τα χέρια ανοιχτά σταθερά λυγίζουμε τα γόνατα κοντά στο στήθος και τεντώνουμε πιέζοντας την πετσέτα. Επαναλαμβάνουμε 15-20 φορές. Προσέχουμε να μην ανασηκώνεται η μέση μας από την ξαπλώστρα.

4. Περνάμε την πετσέτα στο ένα πόδι και την κρατάμε με τα χέρια σταθερά στο στήθος. Ξεκινάμε να κάνουμε ψαλίδια με τα πόδια τεντωμένα κρατώντας σταθερό το υπόλοιπο σώμα. Επαναλαμβάνουμε 10 -15 φορές και αλλάζουμε πόδι.

5. Από ξαπλωτη θέση πιάνουμε την πετσετα από τις ακρες και την τοποθετούμε πάνω στη λεκάνη μας. Κρατάμε σταθερά τα χέρια στη ξαπλώστρα στο ύψος της λεκάνης και ανασηκώνουμε τη λεκάνη ενεργοποιώντας γλουτούς και κοιλιακούς. Μένουμε 5» και επαναλαμβάνουμε 10 φορές.

6. Ξαπλώνουμε μπρούμυτα με την πετσέτα στα χέρια τεντωμένα μπροστά μας στο άνοιγμα των ώμων. Από τη μέση και πάνω ανασηκώνουμε τον κορμό μας κρατώντας τα πόδια σταθερά. Επαναλαμβάνουμε 10- 15 φορές.