Υλικά για 2 άτομα
- 2 φιλέτα μυλοκόπι (200 γρ. το καθένα)
- 2 φιλέτα αντζούγια
- 350 γρ. ζωχοί
- 200 γρ. ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
- 300 ml ζωμός λαχανικών
- 5 γρ. στακοβούτυρο
- Τρίμμα αυγοτάραχο
- 1 κρεμμυδάκι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Θυμάρι
- Ρίγανη
Εκτέλεση: Τοποθετούμε τα ντοματίνια, το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, τη ρίγανη, το θυμάρι, τα φιλέτα αντζούγιας και το ζωμό λαχανικών σε ένα ταψάκι. Τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 1 ώρα. Παράλληλα, ζεματίζουμε τους ζωχούς σε καυτό νερό για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, λαδώνουμε και αλατίζουμε το μυλοκόπι και το ψήνουμε στο γκρίλ για 12 λεπτά. Για το τελείωμα, τοποθετούμε σε ένα τηγανάκι τη σύβραση με τα ντοματίνια και τους ζωχούς. Τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση και τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
Τρόπος σερβιρίσματος: Σε ένα βαθύ πιάτο, τοποθετούμε το μείγμα με τους ζωχούς και τα ντοματίνια, από πάνω βάζουμε το μυλοκόπι και πουδράρουμε με το τρίμμα αυγοτάραχο.