Ντοματόσουπα

Θερμίδες: 105

Υλικά
(για 4 μερίδες)

700 γρ. φρέσκες ντομάτες
1 μέτρια κόκκινη πιπεριά
1 μέτριο κρεμμύδι
1 μέτριο αγγούρι ξεφλουδισμένο
4 κουταλιές ξίδι
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη
5 φύλλα βασιλικού
1/2 κουταλάκι εστραγκόν
1 φλιτζάνι παγωμένο νερό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κρουτόν (για γαρνίρισμα)
Φρέσκα φύλλα βασιλικού (για γαρνίρισμα)

Εκτέλεση
1. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Καθαρίζετε την πιπεριά από τα σπόρια και την κόβετε και αυτή σε χοντρά κομμάτια. Κόβετε το αγγούρι σε χοντρές φέτες.
2. Βάζετε όλα τα υλικά σε έναν πολυκόφτη και τα χτυπάτε μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα.
3. Διορθώνετε τη γεύση με επιπλέον αλάτι ή ξίδι και βάζετε τη σούπα στο ψυγείο να κρυώσει.
4. Τη σερβίρετε κρύα μαζί με κρουτόν και φρέσκα φύλλα βασιλικού.

Κρύα σούπα με γιαούρτι και αγγούρι

Θερμίδες: 225

Υλικά
(για 4 μερίδες)

1½ φλιτζάνι γιαούρτι
3 αγγούρια
1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
3 κουταλιές λεμόνι
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
4 φύλλα εστραγκόν
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ραπανάκια (για γαρνίρισμα)

Εκτέλεση
1. Βάζετε στο μπλέντερ το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τα φύλλα εστραγκόν, τα δύο αγγούρια, το λεμόνι, το σκόρδο, το κρεμμυδάκι, αλάτι και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και η σούπα να έχει λεία και πυκνή υφή.
2. Βάζετε τη σούπα στο ψυγείο για 2 ώρες. Τη σερβίρετε κρύα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γαρνίρετε με λεπτές φέτες από αγγούρι, ραπανάκια και ψιλοκομμένο άνηθο.