Η γιόγκα αποτελεί μία από τις πιο απλές μορφές άσκησης που μπορείτε να κάνετε προκειμένου να βελτιώσετε την υγεία, το μυαλό και το σώμα σας. Το μόνο που χρειάζεστε για να κάνετε γιόγκα είναι ένα λεπτό στρώμα γυμναστικής και άνετο ρουχισμό.

Αν λοιπόν σκέφτεστε να ξεκινήσετε, ορίστε πέντε λόγοι που μπορούν να σας παρακινήσουν.

1. Βελτιώνει την ευλυγισία σας

Εάν έχετε παρακολουθήσει ποτέ μια τάξη γιόγκα ή ανθρώπους που κάνουν στάσεις γιόγκα, ένα πράγμα που πιθανώς παρατηρήσατε είναι ότι είναι αρκετά ευλύγιστοι.

Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να είστε ευλύγιστη για να κάνετε γιόγκα, αλλά εάν κάνετε γιόγκα τακτικά και για αρκετό καιρό, θα παρατηρήσετε μια σταδιακή αύξηση της ευλυγισίας σας. Ως αποτέλεσμα, μια στάση που μπορεί αρχικά να σας φαινόταν αδύνατη, θα καταλήξει να σας φαίνεται απλή.

Εκτός από τη βελτίωση της ευλυγισίας σας, οι ενοχλήσεις και οι πόνοι που συνδέονται με την πολύωρη καθιστική στάση, θα αρχίσουν να εξαφανίζονται.

Συνολικά, η στάση σας και η ευθυγράμμιση σώματος θα βελτιωθούν σημαντικά, λόγω της βελτίωσης της ευλυγισίας σας.

2. Αναπτύσσει τη δύναμή σας

Αν και τα περίφημα πνευματικά οφέλη της γιόγκα καθιστούν την πρακτική αυτή άξια προσπάθειας, μην υποτιμάτε την αποτελεσματικότητά της ως σωματική δραστηριότητα.

Ορισμένες στάσεις γιόγκα σας βοηθούν να γίνετε (και να παραμείνετε) fit, να ελέγχετε το βάρος σας και να μειώνετε τα επίπεδα του άγχους σας.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το Αμερικανικό Συμβούλιο για τη Μελέτη Άσκησης για τη γιόγκα, οι συμμετέχοντες που έκαναν για 8 εβδομάδες Hatha Yoga, αύξησαν τη μυϊκή τους μάζα και βελτίωσαν τη σωματική τους δύναμη.

Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη για τους επαγγελματίες της γιόγκα, αφού αυτή η μορφή άσκησης αποτελείται από ασκήσεις σωματικού βάρους που διεγείρουν τους μυς με τον ίδιο τρόπο που κάνουν τα push-ups, τα ροκανίσματα και η σανίδα.

Μέσα από διαφορετικές στάσεις, η γιόγκα προσφέρει δύναμη, ευλυγισία και αντοχή.

3. Μειώνει τα επίπεδα στρες

Όταν η γιόγκα εκτελείται συνειδητά, μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε το μυαλό και το σώμα σας και να σας προσφέρει την αίσθηση της ενότητας.

Σύμφωνα με το Yoga Journal, οι στάσεις γιόγκα που συνδυάζουν ασκήσεις τεντώματος, ελεγχόμενης αναπνοής και τεχνικές χαλάρωσης, μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε το άγχος, την πίεση του αίματος και να βελτιώσετε τη λειτουργία της καρδιάς.

4. Αυξάνει την όρεξη για σεξ

Λέγεται ότι η όρεξη του ανθρώπου για σεξ μειώνεται από μια ηλικία και μετά.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε παλαιότερα στο The Journal of Sexual Medicine διαπίστωσε ότι η τακτική γιόγκα βελτιώνει τη σεξουαλική επιθυμία, τη διέγερση, τον οργασμό και τη γενική ικανοποίηση των γυναικών.

5. Βοηθάει στην απώλεια βάρους

Όπως και κάθε άλλη μορφή άσκησης, η γιόγκα μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την απώλεια βάρους.

Ακόμη κι αν τα περισσότερα προγράμματα γιόγκα δεν είναι τόσο έντονα όσο ορισμένα αερόβια προγράμματα ή άλλες προπονήσεις, εξακολουθεί να καίει θερμίδες, κάτι που οδηγεί σε απώλεια βάρους.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: