Μπορούμε να καθυστερήσουμε τη διαδικασία της γήρανσης με φυσικούς τρόπους που έχουν να κάνουν με τον τρόπο διατροφής, άσκησης αλλά και με το πώς διαχειριζόμαστε τις στρεσογόνες καταστάσεις. Σε συνέχεια του πρώτου μέρους, μπορείτε να βάλετε πολλές τροφές στη ζωή σας που εκτός από το ότι σταματούν το χρόνο, παρέχουν αμέτρητα οφέλη στην υγεία σας. Πάμε να δούμε ποιες άλλες τροφές πρέπει να μπουν στο καθημερινό μας διατροφολόγιο.

Μύρτιλα: περιέχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από άλλα φρούτα, χαρίζουν προστασία στο δέρμα μετά την έκθεση στον ήλιο και έχουν μπόλικη βιταμίνη C που καθυστερεί την εμφάνιση ρυτίδων.

Γλυκοπατάτα: αν βαρεθήκατε τις κλασικές πατάτες, κάντε την αλλαγή με την καλύτερη εναλλακτική τους. Επειδή είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, καταπολεμά τις γραμμές στο πρόσωπο και αναζωογονεί το κολλαγόνο. Μπορείτε να το ψήσετε απλά στο φούρνο με λαχανικά και τσίλι.

Γιαούρτι: κρατά τα κύτταρα ζωντανά αλλά χρειάζεται και η συμβολή του ποιοτικού ύπνου. Έτσι δίνετε στον οργανισμό τη δυνατότητα να αναδομήσει αυτό που έχει χάσει.

Βρώμη: είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες και βοηθά τον οργανισμό να παράξει την ορμόνη της καλής διάθεσης, τη σεροτονίνη. Και δείχνουμε νέες όταν νιώθουμε χαρούμενες.

Πράσινο τσάι: είναι ικανό να κρατήσει το σώμα νέο επειδή βοηθά στη διατήρηση των υγιών κυττάρων, ελαττώνει το στρες και προλαμβάνει τη φθορά.

Σπανάκι: υπάρχει λόγος που πρωταγωνιστεί σε τόσες σαλάτες. Όχι μόνο έχει εξαιρετική γεύση αλλά προστατεύει το δέρμα από τον ήλιο και διαθέτει συστατικά που βελτιώνουν την ελαστικότητα του δέρματος.

Ενισχυμένο… νερό: η ενυδάτωση θα έπρεπε να βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας για αμέτρητους λόγους. Το νερό είναι το Α και το Ω αλλά εσείς μπορείτε να ενισχύσετε την κατανάλωσή του προσθέτοντας λίγο χυμό ή ελάχιστη ζάχαρη.

Κόλιανδρο: η ιδανική αποτοξίνωση για το σώμα. Σας βοηθά στο να ξεφορτωθείτε τη συσσώρευση των μετάλλων από τον οργανισμό, όπως τον υδράργυρο από τον τόνο.