Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν προσπαθούν να αδυνατίσουν, παρακολουθούν την πρόοδό τους με το να ζυγίζονται. Ωστόσο, το βάρος σας μπορεί να επηρεάζεται παροδικά από κάποιους παράγοντες, όπως τα υγρά και οι ορμόνες, με αποτέλεσμα η ζυγαριά να σας δείχνει περισσότερα κιλά από όσα είσαστε στην πραγματικότητα.

Υπάρχουν, δηλαδή, κάποιες ημέρες που καλό θα ήταν να αποφύγετε το ζύγισμα, προκειμένου να γλιτώσετε το σοκ.

Ας δούμε, λοιπόν, πότε δεν πρέπει να ζυγίζεστε.

-Λίγες ημέρες πριν την περίοδο και κατά τη διάρκεια της περιόδου 

Είναι οι χειρότερες ημέρες για ζύγισμα, αφού η κατακράτηση υγρών είναι έντονη και το βάρος σας μπορεί να αυξηθεί από μισό έως και δύο κιλά.

-Όταν έχετε φάει ανθυγιεινό φαγητό το προηγούμενο βράδυ

Αν το προηγούμενο βράδυ παραγγείλατε σουβλάκια ή φάγατε έξω, αποφύγετε το ζύγισμα την επόμενη ημέρα. Το αλάτι που περιέχει το πρόχειρο φαγητό, επηρεάζει τα υγρά στον οργανισμό σας και κατ΄ επέκταση το βάρος σας.

-Όταν έχετε φάει τρόφιμα με αλάτι

Στην ίδια λογική με την προηγούμενη παράγραφο, αν φάτε αλμυρά σνακ και την επόμενη ημέρα ζυγιστείτε, θα δείτε το βάρος σας αυξημένο.

-Όταν έχετε φάει αργά το προηγούμενο βράδυ

Όταν τρώτε αργά τη νύχτα και στη συνέχεια κοιμάστε, ο οργανισμός σας δυσκολεύεται περισσότερο να μεταβολίσει την τροφή, με αποτέλεσμα η ζυγαριά να σας δείξει παραπάνω κιλά.

-Όταν ακολουθείτε φαρμακευτική αγωγή

Φαρμακευτικές αγωγές, όπως τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα ή η αντιβίωση, συχνά οδηγούν σε κατακράτηση υγρών. Αποφύγετε να ζυγιστείτε μέχρι να επανέλθετε στο κανονικό σας πρόγραμμα.

Σε γενικές γραμμές, η ζυγαριά δεν πρέπει ούτε να σας φοβίζει ούτε να σας γίνει εμμονή. Προσπαθήστε να ζυγίζεστε μία φορά την εβδομάδα, μόλις ξυπνήσετε, χωρίς ρούχα και πάντα στην ίδια ζυγαριά.