Υπάρχουν φαγητά και ροφήματα που μας χαρίζουν χαρά και ανακούφιση και είναι γνωστά ως comfort foods. Συνήθως είναι παχυντικά γιατί είναι τηγανιτά ή έχουν πολλή ζάχαρη, αλλά υπάρχουν και συγκεκριμένα που μας βοηθούν στην απώλεια βάρους,

Κολοκυθόπιτα. Ένα φλιτζάνι από αυτό το γλυκό περιέχει μόνο 46 θερμίδες και 3 γραμμάρια φυτικές ίνες ενώ αποτελεί εξαιρετική πηγή Β καροτίνης, καταπολεμώντας τις φλεγμονές του σώματος που συνδέονται με την αποθήκευση του λίπους.

Τσίλι. Ο συνδυασμός των φυτικών ινών από τις ντομάτες με την πρωτεΐνη από το μοσχάρι και τα φασόλια προλαμβάνει την υπερφαγία. Η ξαψαικίνη που μας δίνει το πιπέρι καγιέν και οι πιπεριές τσίλι καίει το λίπος. Τέλος, τα μπαχαρικά βοηθούν στην επιτάχυνση της καύσης των ημερήσιων θερμίδων.

Πατάτες στο φούρνο. Οι πατάτες είναι γεμάτες θρεπτικά στοιχεία ενώ το σκόρδο καταπολεμά τις φλεγμονές. Συνολικά, πρόκειται για ένα φαγητό που ικανοποιεί αρκετά γρήγορα την πείνα μας.

Πουρές γλυκοπατάτας. Η κατανάλωση της συγκεκριμένης τροφής αποτρέπει την αποθήκευση των σακχάρων στην περιοχή της κοιλιάς. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, επιβραδύνοντας τη διαδικασία της πέψης.

Ζεστή σοκολάτα. Το κακάο είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά που μειώνουν τα επίπεδα της κορτιζόλης, την ορμόνη του άγχους. Μία έρευνα του Πανεπιστημίου του Κορνέλ βρήκε ότι η συγκέντρωση των αντιοξειδωτικών στη ζεστή σοκολάτα είναι 5 φορές μεγαλύτερη από αυτή που υπάρχει στο μαύρο τσάι. Ο συνδυασμό της πρωτεΐνης με τους υδατάνθρακες από τη σοκολάτα βοηθά τη μυϊκή επαναφορά μετά από μία έντονη γυμναστική.