Συνεχώς ακούμε γυναίκες να παραπονιούνται για το βάρος τους και να καταβάλλουν προσπάθεια για να χάσουν μερικά κιλά. Όμως, υπάρχουν και γυναίκες που θα ήθελαν να αυξήσουν το βάρος τους και να έχουν ένα πιο «γεμάτο» σώμα.

Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία γυναικών, ακολουθήστε τις πέντε παρακάτω συμβουλές για να πάρετε βάρος με υγιεινό τρόπο.

Συμβουλή 1η – Συχνά γεύματα

Το σώμα σας χρειάζεται συνεχώς ενέργεια, αφού είναι μια «μηχανή» που δε σταματά ποτέ να λειτουργεί (συνεχώς η καρδιά σας χτυπά, το αίμα σας κυκλοφορεί, ο εγκέφαλος και οι μύες σας λειτουργούν). Όταν παραλείπετε γεύματα, στερείτε από τον οργανισμό σας τα καύσιμα που χρειάζεται για να λειτουργήσει, με αποτέλεσμα να κινδυνεύετε να χάσετε μυϊκή μάζα. Ο καλύτερος τρόπος να εξασφαλίσετε την ενέργεια που χρειάζεστε και να προστατέψετε τη μυϊκή σας μάζα, είναι τρώγοντας συχνά γεύματα, δηλαδή ένα γεύμα ανά 3-5 ώρες.

Συμβουλή 2η – Καταναλώστε διαφορετικά τρόφιμα στο ίδιο γεύμα

Πάντα να συμπεριλαμβάνετε τρόφιμα από τρεις διαφορετικές ομάδες τροφών στα γεύματά σας. Για παράδειγμα, αντί να φάτε μία μπανάνα με μια χούφτα ξηρούς καρπούς, προτιμήστε μερικές φέτες ψωμί ολικής άλεσης με βούτυρο αμυγδάλου και κομμάτια μπανάνας, μαζί με ένα ποτήρι γάλα καρύδας. Η ποικιλία προσφέρει στον οργανισμό σας όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά.

Συμβουλή 3η – Επιλέξτε υγιεινά, αλλά ενεργειακά πυκνά τρόφιμα

Ο καλύτερος τρόπος να αυξήσετε την πρόσληψη θερμίδων σας χωρίς να κάνετε ανθυγιεινές διατροφικές επιλογές ή να τρώτε μεγάλες ποσότητες φαγητού, είναι επιλέγοντας τροφές που σας προσφέρουν πολλούς υδατάνθρακες, πρωτεΐνες ή λίπη σε μικρές μερίδες. Τα αποξηραμένα φρούτα είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα, αρκεί να επιλέξετε φρούτα χωρίς συντηρητικά και πρόσθετη ζάχαρη. Η μαύρη σοκολάτα και τα φρούτα με βούτυρο αμυγδάλου είναι επίσης καλές επιλογές.

Συμβουλή 4η – Πιείτε το φαγητό σας

Τα υγρά δε χορταίνουν όπως η στερεά τροφή, επομένως όταν προσπαθείτε να πάρετε βάρος, θα σας χαρίσουν θερμίδες χωρίς να σας φουσκώσουν ιδιαίτερα. Οι χυμοί φρούτων, το οργανικό γάλα και οι εναλλακτικές γάλακτος (γάλα αμυγδάλου, καρύδας, σόγιας) και τα smoothies είναι εξαιρετικές επιλογές.

Συμβουλή 5η – Φάτε ακριβώς προτού ξαπλώσετε

Κατά τη διάρκεια του ύπνου ο οργανισμός μας θεραπεύεται και αναπλάθεται, επομένως ένα υγιεινό σνακ πριν τον ύπνο τού προσφέρει την ενέργεια που χρειάζεται. Μια καλή επιλογή που δε θα σας φουσκώσει είναι μία σαλάτα με ζυμαρικά ολικής άλεσης, ελαιόλαδο και στήθος κοτόπουλου.