Το τρέξιμο μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της αντοχής, στην ενδυνάμωση των συνδέσμων καις την αποβολή του άγχους. Και όπως θα ξέρετε ήδη, είναι τέλειος τρόπος άσκησης για απώλεια βάρους, ειδικά αν ξεκινάτε τώρα. Οι ειδικοί μας ενημερώνουν ότι το τρέξιμο σε υψηλή ένταση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να κάψουμε θερμίδες. Επειδή τα πόδια δεν ακουμπούν στο πάτωμα, είναι σαν μία σειρά από πηδηματάκια. Όσο πιο γρήγορα τρέχουμε, τόσο περισσότερη ενέργεια απαιτείται από τους μυς μας.

Πόσο βάρος μπορούμε να χάσουμε με το τρέξιμο; Ένα άτομο που ζυγίζει περίπου 70 κιλά, καίει 13,2 θερμίδες το λεπτό με το τρέξιμο. Όσο περισσότερο ζυγίζει κάποιος, τόσες περισσότερες θερμίδες καίει. Αυτός είναι και ο λόγος που δύο άνθρωποι διαφορετικού βάρους δεν χάνουν κιλά με τον ίδιο ρυθμό. Το τρέξιμο αποδεικνύεται σημαντικό στην απώλεια βάρους και για έναν ακόμη λόγο. Συνεχίζετε να καίτε θερμίδες και αφού τελειώσετε. Αυτό ονομάζεται εκτεταμένη κατανάλωση οξυγόνου μετά τη γυμναστική και διαρκεί 5 λεπτά περισσότερα συγκριτικά με εκείνους που πηγαίνουν για περπάτημα.

Αν δεν έχετε ξανατρέξει, πρέπει να ξεκινήσετε σταδιακά για να χτίσετε την αντοχή σας. Μείνετε στο ρυθμό που σας επιτρέπει να κάνετε μία εύκολη συζήτηση με ένα φίλο σας καθώς τρέχετε και βάλτε στόχο 10 με 15 λεπτά. Όταν βρείτε το ρυθμό και την απόσταση που σας κάνουν να νιώθετε καλά, ξεκινήστε να αυξάνετε και τα δύο σε ποσοστό 5-10% κάθε εβδομάδα. Το σημαντικότερο από όλα είναι να ακούμε το σώμα μας και να μην το πιέζουμε παραπάνω από αυτό που αντέχει.

Πώς θα διατηρήσουμε την απώλεια βάρους; Όσο περισσότερο αδυνατίζουμε, τόσο πιο δύσκολη γίνεται η διατήρηση του βάρους. Το πρόβλημα ξεκινά όταν το σώμα συνηθίζει στο τρέξιμο και δεν καίει πια το ίδιο. Τότε είναι που πρέπει να αλλάξουμε τα πράγματα και να προκαλέσουμε το σώμα να κάνει πιο έντονες ασκήσεις. Κάτι που βοηθά είναι να εναλλάσσετε το ρυθμό ανάλογα με το τραγούδι που έχετε στα ακουστικά σας. Μην ξεχνάτε ότι η συνέπεια στον τρόπο που ασκείστε είναι και αυτό που θα σας βοηθήσει μακροπρόθεσμα.

Ακολουθήστε το στο Google News