Γλυκό και ζουμερό, το μάνγκο θεωρείται ο βασιλιάς των φρούτων. Η έντονη γεύση του μας κάνει να σκεφτόμαστε αν υπάρχει και κανένα όφελος στην υγεία μας, εφόσον έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη (1 φλιτζάνι περιέχει 25 γραμ. υδατάνθρακα και 100 θερμίδες). Η απάντηση; Συνεχίστε να δίνετε χαρά στον ουρανίσκο σας ενισχύοντας παράλληλα την καλή υγεία του οργανισμού.

  1. Μας προστατεύει ενάντια στον καρκίνο. Το φρούτο αυτό είναι γεμάτο με διαφορετικά είδη πολυφαινόλων. Τα εν λόγω συστατικά έχουν αντιοξειδωτική δράση και λειτουργούν σαν ασπίδα για τα κύτταρα από τη φθορά του DNA που οδηγεί σε εκφυλιστικές ασθένειες, μεταξύ αυτών ο καρκίνος και ο διαβήτης τύπου 2.
  2. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Ένα φλιτζάνι μάνγκο μας χαρίζει βιταμίνη Α, ένα στοιχείο που είναι απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Αν δεν λάβουμε όση μας χρειάζεται, γινόμαστε πιο επιρρεπείς σε μολύνσεις.
  3. Βελτιώνουν την υγεία του δέρματος και των μαλλιών. Η έλλειψη βιταμίνης Α έχει συνδεθεί με την απώλεια τριχών αλλά το μάνγκο μας χαρίζει και βιταμίνη C που είναι απαραίτητη για την παραγωγή κολλαγόνου, ένα είδος ιστού που δίνει ελαστικότητα στο δέρμα και συμβάλει στην πρόληψη των ρυτίδων.
  4. Βελτιώνει τη δυσκοιλιότητα. Σε έρευνα που έγινε σε ανθρώπους με χρόνια δυσκοιλιότητα, η κατανάλωση μάνγκο λειτουργεί πιο αποτελεσματικό από κλασικές φυτικές ίνες.
  5. Ρυθμίζει τα σάκχαρα του αίματος. Αν και το μάνγκο έχει αρκετή ζάχαρη, η πούλπα του μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης, γιατί οι ερευνητές υποψιάζονται ότι τα βιοενεργά συστατικά του φρούτου, όπως και τα αντιοξειδωτικά λειτουργούν υπέρ του οργανισμού μας.