Τώρα που μένετε σπίτι και η διάθεσή σας μάλλον δεν είναι… στα καλύτερά της, σας προτείνουμε τέσσερις εύκολες άσανες που θα αναζωογονήσουν άμεσα το σώμα και τον νου σας.

Στάση της πεταλούδας

Ξεκινήστε με τη στάση της πεταλούδας (badha konasana) προσπαθώντας, χωρίς καμία πίεση, να φτάσετε όσο σας επιτρέπει το σώμα σας τα γόνατα στο πάτωμα και συγχρόνως φροντίστε η σπονδυλική στήλη να είναι κάθετη στο πάτωμα. Σε αυτή τη θέση συγκεντρώστε την προσοχή σας στην αναπνοή και πάρτε πέντε βαθιές και ομοιόμορφες εισπνοές και εκπνοές από τη μύτη.

Δρομέας

Στη συνέχεια, μπείτε στη στάση του δρομέα (anjaneyasana) προσέχοντας το γόνατο να είναι πάνω από τον αστράγαλο και η λεκάνη να βυθίζεται στο πάτωμα. Νιώστε τα ισχία και τους μηρούς να ανοίγουν. Επαναλάβετε και με το άλλο πόδι μπροστά.

Κόμπρα

Φέρτε και τα δύο πόδια πίσω και αφήστε το κορμί σας να ξαπλώσει στο έδαφος. Τοποθετήστε τις παλάμες δίπλα από το στήθος και σηκώστε ψηλά τον κορμό. Ανοίξτε με προσοχή τον θώρακα προς τον ουρανό και ενεργοποιήστε τους γλουτούς για να προστατέψετε τη μέση. Ετσι έχετε καταφέρει τη θέση της κόμπρας (Bhujangasana).

Το πρόσωπο της αγελάδας

Τέλος, ελάτε στην καθιστή θέση για να κλείσετε με τη στάση του προσώπου της αγελάδας (Gomukasana) σε μια πιο εύκολη εκδοχή που θα σας δώσει την ευκαιρία να μακρύνετε τη σπονδυλική σας στήλη. Αν δεν καταφέρνετε να φτάσετε το ένα γόνατο πάνω από το άλλο, μην απογοητεύεστε και αφήστε το σώμα σας να σας οδηγήσει εκεί που μπορεί χωρίς πίεση.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία την κυρία Μαρίκα Δασκαλάκη, δασκάλα της Αυθεντικής Παραδοσιακής Γιόγκα