Είτε θέλετε να χάσετε βάρος είτε να το διατηρήσετε στα επιθυμητά πλαίσια, η διατήρηση του μεταβολισμού σε υψηλά επίπεδα είναι κομβικής σημασίας για να τα καταφέρετε. Μπορείτε να εφαρμόσετε αυτές τις μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σας, προκειμένου να ενισχύσετε την λειτουργία του μεταβολισμού:

*Σταθείτε όρθιοι για καλύτερο μεταβολισμό

Γνωστές είναι οι αρνητικές επιδράσεις της καθιστικής ζωής στην υγεία και την λειτουργία του οργανισμού. Αν θέλετε να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας, δοκιμάστε να στέκεστε περισσότερο χρόνο όρθιοι, καθώς όσο κάθεστε καίτε λιγότερες θερμίδες, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση βάρους.

Σε περίπτωση, που κάθεστε πολλές ώρες στο γραφείο, μην ξεχνάτε να κάνετε συχνά διαλείμματα για να περπατάτε ή να τεντώνεστε.

*Πρωινό με πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για την υγεία ενώ έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τον μεταβολισμό κατά 4-5%. Το πράσινο τσάι, συγκεκριμένα, βοηθά την διαδικασία μετατροπής μέρους του λίπους, που είναι αποθηκευμένο στο σώμα, σε ελεύθερα λιπαρά οξέα, γεγονός που μπορεί να αυξήσει την καύση του λίπους κατά 10-17%.

Τι θα πρέπει να αποφύγετε

Ορισμένα τρόφιμα και συνήθειες μπορεί να επιβραδύνουν την λειτουργία του.

Όταν αυτά τα λάθη, επαναλαμβάνονται σε τακτική βάση θα μπορούσαν να δυσκολέψουν την απώλεια βάρους ή ακόμα και να αυξήσουν τις πιθανότητες αύξησης του στο μέλλον. Τα πιο συνηθισμένα λάθη περιλαμβάνουν:

  • Τρώτε λίγες θερμίδες.
  • Παραλείπετε την πρωτεΐνη.
  • Καταναλώνετε ζαχαρούχα ροφήματα.
Ακολουθήστε το στο Google News