Μπορείτε και εσείς να απολαύσετε τον συνδυασμό του πρωινού και του γεύματος που καταναλώνεται πιο μετά το μεσημέρι έως και νωρίς το απόγευμα, προσλαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, χωρίς να καταναλώνετε «κενές» θερμίδες.

Τα τρόφιμα που δεν ταιριάζουν στο υγιεινό brunch

Για να τα καταφέρετε, θα ήταν καλύτερο να αποφύγετε τα ακόλουθα τρόφιμα:

French Toast

Αν και απολαυστικό, ίσως θέλετε να αποφύγετε το French Toast καθώς έχει πολλές θερμίδες ενώ τα πρόσθετα όπως η μαύρη ζάχαρη, η σαντιγί και το σιρόπι σφενδάμου προσθέτουν ακόμη περισσότερες θερμίδες.

Ενώ το αυγό μπορεί να σας δώσει λίγη πρωτεΐνη, τα υπόλοιπα συστατικά, όπως το ψωμί, η ζάχαρη και το σιρόπι είναι ανθυγιεινοί υδατάνθρακες. Για μια πιο ελαφριά εκδοχή του, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψωμί ολικής αλέσεως, να μετρήσετε πόσο λάδι βάζετε στο τηγάνι και να το γεμίσετε με φρούτα.

Αυγά Benedict

Τα αυγά προσφέρουν μια επαρκή ποσότητα πρωτεϊνών, ωστόσο, επειδή συνήθως χρησιμοποιείται σάλτσα Hollandaise, οι θερμίδες αυξάνονται σημαντικά. Αν όμως, αποφασίσετε ότι θέλετε να το κάνετε στο brunch στο σπίτι, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εναλλακτική λύση, όπως λιωμένο αβοκάντο ή τυρί χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

Τηγανίτες ή βάφλες

Το κουρκούτι έχει αρκετές θερμίδες είτε πρόκειται για τηγανίτες είτε για τις εξίσου απολαυστικές βάφλες, ενώ μπορεί να προσθέσετε περισσότερες εάν χρησιμοποιήσετε βούτυρο, σιρόπι ή ζάχαρη άχνη.

α φρούτα είναι μια υγιεινή εναλλακτική λύση και θα χρησιμοποιήσετε λιγότερο σιρόπι εάν βυθίσετε τις τηγανίτες ή τις βάφλες σας σε ένα μπολ αντί να ρίξετε το σιρόπι σας πάνω τους.