Ο κλινικός διαιτολόγος και διατροφολόγος Μάνος Δημητρούλης, βρέθηκε σήμερα στην παρέα του «Πάμε Δανάη!» και μάς έδωσε μια γευστική λύση για να απολαμβάνουμε όση πίτσα θέλουμε χωρίς… τύψεις!

Όπως εξήγησε ο ίδιος, η τέλεια λύση για να κατεβάσουμε τις θερμίδες στην πίτσα, είναι η ζύμη κουνουπιδιού!

Για τη ζύμη θα χρειαστείτε:

1 μέτριο κουνουπίδι (6-7 κούπες φουντάκια κουνουπιδιού)

80 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα ή ρεγκάτο χαμηλών λιπαρών

1 αυγό

35 γρ. αλεύρι αμυγδάλου (ή τριμμένο αμύγδαλο)

1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη

½ κ. γλ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου

Αλάτι και πιπέρι

Για την πίτσα θα χρειαστείτε:

120 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα

6 κ.σ. σάλτσα ντομάτας

10 ντοματίνια κομμένα σε φετάκια

1 κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες

1 λευκό κρεμμύδι σε ροδέλες

10 μαύρες ελιές σε ροδέλες

Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού

Δείτε το βίντεο