Αν κι εσείς τείνετε να αποθηκεύετε περισσότερο λίπος στο κάτω μέρος του σώματός σας, τότε εέχετε από που λέμε «μεσογειακό σωματότυπο». Κι ενώ μπορεί να παραπονιέστε για τα κάπως πιο… γεμάτα μπουτάκια σας, στην πραγματικότητα αυτό το είδος λίπους είναι λιγότερο επικίνδυνο για την υγεία σας από εκείνο που συσσωρεύεται στην περιοχή της κοιλιάς.

Ωστόσο, καθώς πλησιάζουμε σιγά σιγά στο καλοκαίρι και το σώμα μας είναι περισσότερο εκτεθειμένο, ίσως έχετε αρχίσει να ψάχνετε τι μπορείτε να κάνετε προκειμένου να τονώσετε το κάτω μέρος του σώματός σας.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, δεν γίνεται να χάσετε λίπος από μια συγκεκριμένη περιοχή του σώματός σας, όσο ιδανικό κι αν σας ακούγεται κάτι τέτοιο. Επομένως, για να δείτε τα πόδια και τους γλουτούς σας να συρρικνώνονται θα πρέπει να χάσετε λίπος από όλο το σώμα σας. Και για να το πετύχετε αυτό θα πρέπει να συνδυάσετε μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε άπαχες πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, με την τακτική γυμναστική.

Το workout που θα δείτε παρακάτω, περιλαμβάνει ασκήσεις που στοχεύουν στο κάτω μέρος του σώματος (στους μηρούς και τους γλουτούς, δηλαδή), έχει διάρκεια μόλις 15′ και δεν απαιτεί εξοπλισμό. Όπως καταλαβαίνετε, δεν πρόκειται να δείτε διαφορά στο σώμα σας από τη μια μέρα στην άλλη, συμπεριλαμβάνοντας όμως τη γυμναστική στην καθημερινότητά σας, σταδιακά θα σημειώνετε πρόοδο.

Προσοχή! Προτού ξεκινήσετε ένα workout, αφιερώστε περίπου 10 λεπτά για να κάνετε ζέσταμα και να προετοιμάσετε το σώμα σας για όποιες επιβαρύνσεις δεχτεί στη συνέχεια. Έτσι, θα μειώσετε τις πιθανότητες να τραυματιστείτε αλλά και να πιαστείτε.

Δείτε το 15λεπτο workout: