Τα παιδιά μπορεί να νιώσουν έντονη πείνα ενδιάμεσα από τα βασικά γεύματα, καθώς βρίσκονται στην ανάπτυξη. Ωστόσο, πολλά από τα συσκευασμένα σνακ μπορεί να είναι ιδιαίτερα ανθυγιεινά, αφού συνήθως εμπεριέχουν πρόσθετα σάκχαρα ή τεχνητά συστατικά, που δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξή τους. Τα σνακ ταυτόχρονα, αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για να προσθέσετε μερικά επιπλέον θρεπτικά συστατικά στην καθημερινή τους διατροφή. Μερικά από τα πιο θρεπτικά σνακ, που το παιδί μάλιστα, θα λατρέψει περιλαμβάνουν:

1. Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι ένα εξαιρετικό σνακ για παιδιά, επειδή είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνών και ασβεστίου. Το ασβέστιο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα οστά των παιδιών που αναπτύσσονται. Θα ήταν καλό να μην επιλέξετε επιδόρπια γιαουρτιού με πρόσθετη ζάχαρη αλλά ένα απλό με πλήρη λιπαρά. Μπορείτε να το συνδυάσετε με κομμάτια φρέσκων φρούτων, μέλι ή και ξηρούς καρπούς ανάλογα με την ηλικία του παιδιού και τις προτιμήσεις του.

2. Ποπ κορν το αλμυρό σνακ

Μπορεί να θεωρείτε το ποπ κορν ως ένα ανθυγιεινό σνακ, στην πραγματικότητα όμως δεν ισχύει. Το ποπ κορν μπορεί να αποτελέσει ένα θρεπτικό σνακ αν αφαιρέσετε τα ανθυγιεινά toppings. Μπορείτε να τους προσθέσετε λίγο τυρί ή και βούτυρο. Είναι σημαντικό να προσέχετε όταν δίνετε ποπ κορν στα παιδιά και να τρώνε πάντα υπό την επίβλεψή σας.

3. Βρώμη

Η βρώμη αποτελεί εξαιρετικό πρωινό αλλά και θρεπτικό σνακ για το παιδί. Η βρώμη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε διαλυτές ίνες, γεγονός που αυξάνει τον αριθμό των ωφέλιμων βακτηρίων στον πεπτικό σωλήνα, μαζί με άλλα οφέλη για την υγεία. Εάν προσθέσετε γάλα αντί για νερό, ουσιαστικά προσθέτετε παραπάνω πρωτεΐνη και ασβέστιο.

4. Smoothie φρούτων

Ένα smoothie φρούτων αποτελεί έναν καλό τρόπο για να συσκευάσετε πολλά θρεπτικά συστατικά σε ένα μικρό σνακ. Χρησιμοποιήστε ολόκληρα, φρέσκα φρούτα τα οποία μπορείτε να χτυπήσετε, αφού τα κόψετε σε κομματάκια και αποφύγετε το χυμό φρούτων, με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.