Υπάρχει κάποια τροφή που να λέει «καλοκαίρι» όσο το καρπούζι; Εμείς πιστεύουμε πως όχι. Και παρόλο που το δροσερό, αρωματικό φρούτο θα παραμένει πάντα λαχταριστό από μόνο του, υπάρχουν τρόποι να το κάνουμε ακόμη πιο ενδιαφέρον – ή να το χρησιμοποιήσουμε για να απογειώσουμε πολλά διαφορετικά πιάτα. Δείτε μερικούς από τους πιο ενδιαφέροντες.

Πιείτε το στο ποτήρι

Κόψτε το σε μικρά κομμάτια, καταψύξτε τα και προσθέστε αυτά τα «καρπουζοπαγάκια» σε μια κανάτα νερού μαζί με δυόσμο ή μέντα για ένα στιγμιαίο αρωματισμένο και απολαυστικό νερό.

Μεθύστε το

Απλά ανακατέψτε μερικά φρέσκα κομμάτια καρπουζιού σε ένα ποτήρι με το αγαπημένο σας αλκοολούχο ποτό (βότκα, τζιν, tequila, ρούμι), προσθέστε πάγο και κάποιο βότανο και απολαύστε!

Κάντε το barbeque

Η σχάρα δίνει καλύτερη γεύση στα πάντα. Ακόμη και στο καρπούζι. Ψητές, παχιές, τριγωνικές φέτες καρπουζιού περιχυμένες με λίγο μέλι γίνονται το hit του καλοκαιρινού μπάρμπεκιου. Το μέλι και η θερμότητα της ψησταριάς ενισχύουν τη φυσική γλυκιά γεύση του καρπουζιού. Εάν το ψητό καρπούζι σας φαίνεται πολύ προχωρημένο, δοκιμάστε να σερβίρετε τα φρεσκοκομμένα δροσερά του κομμάτια δίπλα στα αγαπημένα σας κρεατικά στη σχάρα.

Κάντε το σαλάτα

Ανακατέψτε το με διάφορα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Σε αντίθεση με τις περισσότερες σαλάτες, όπου τα φρούτα «χάνονται» δίπλα στα κομμάτια κοτόπουλου ή στις διάφορες σάλτσες, το καρπούζι είναι ένα συστατικό που μπορεί να πρωτοστατήσει. Του ταιριάζει πολύ η φέτα, το μανούρι αλλά και διάφορα άλλα τυριά και μυρωδικά όπως ο δυόσμος και ο βασιλικός. Σε μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα, ο τολμηρός συνδυασμός του γλυκού καρπουζιού, της φέτας και του αγγουριού τουρσί μπορεί να το μετατρέψει σε ένα πολύ ενδιαφέρον συνοδευτικό ή κύριο πιάτο.

Μετατρέψτε το σε ορεκτικό

Όταν έχει τόση πολύ ζέστη που δεν θέλετε να μαγειρέψετε ή να φάτε κάτι πολύ πλούσιο, το gazpacho είναι η καλύτερη επιλογή. Αν έχετε ποτέ δοκιμάσει αντίστοιχες συνταγές με αγγούρι, φράουλα ή ντομάτα, το gazpacho με καρπούζι δεν είναι διαφορετικό, εκτός ίσως από την υφή.

Προσθέστε το στο ceviche

Η τραγανή υφή του πολύ φρέσκου καρπουζιού μπορεί να αναδείξει ένα ceviche και να του δώσει μια τροπική αίσθηση. Η φυσική γλυκύτητα της γαρίδας και του αστακού ταιριάζουν ιδιαίτερα καλά με το καρπούζι. Σερβίρετέ το με θαλασσινά Φρέσκα ψάρια όπως το λαβράκι αλλά και οι γαρίδες ή τα χτένια συνδυάζονται εξαιρετικά με το καρπούζι.