Ακόμα και στις διακοπές μπορείτε να μη χάσετε τη φόρμα σας. Χωρίς να χρειάζεται να αφιερώσετε πολλές ώρες άσκησης. Επιλέξαμε 5 αποτελεσματικές ασκήσεις στρέτσινγκ που γίνονται εύκολα παντού για ευλυγισία, ευκαμψία, ελαστικότητα και τόνωση των μυών. Γυμνάζετε κοιλιά, πόδια, γλουτούς και κρατάτε σε εγρήγορση όλο το σώμα.

Τέλεια φόρμα με αυτές τις ασκήσεις

Στέκεστε με το μπροστινό πόδι λυγισμένο στο γόνατο και σηκωμένη τη φτέρνα, ενώ το πίσω είναι ελαφρώς λυγισμένο και ακουμπάει από το γόνατο και κάτω στο έδαφος. Ο κορμός έχει ελαφριά κλίση προς τα πίσω και τα χέρια το ένα ακουμπάει στο λυγισμένο μπροστινό γόνατο και το άλλο είναι ελεύθερο στο πλάι στραμμένο προς τα κάτω.

Μένετε σε αυτή τη θέση 12 δευτερόλεπτα. Αλλάζετε πόδι και εκτελείτε αντίστοιχα και από την άλλη πλευρά. Ξεκουράζεστε και επαναλαμβάνετε άλλη μία φορά.

Διατείνετε λαγονοψοΐτη και προσαγωγούς.

Και σε αυτή την άσκηση στέκεστε με το μπροστινό πόδι λυγισμένο στο γόνατο και σηκωμένη τη φτέρνα, ενώ το πίσω είναι ελαφρώς λυγισμένο και ακουμπάει από το γόνατο και κάτω στο έδαφος. Η διαφορά ωστόσο σε σχέση με την προηγούμενη είναι ότι και τα δύο χέρια ακουμπούν στο μπροστινό λυγισμένο γόνατο και ο κορμός έχει λίγο μεγαλύτερη κλίση προς τα πίσω.

Μένετε σε αυτή τη θέση 12 δευτερόλεπτα. Αλλάζετε πόδι και εκτελείτε αντίστοιχα και από την άλλη πλευρά. Ξεκουράζεστε και επαναλαμβάνετε άλλη μία φορά.

Διατείνετε λαγονοψοΐτη, προσαγωγούς και κοιλιακούς.

Το σώμα βρίσκεται σε καθιστή θέση με τα γόνατα λυγισμένα, ο κορμός με ελαφριά κλίση προς τα πίσω και τα χέρια τεντωμένα προς τα πίσω και ενωμένα με τα δάχτυλα, με τις παλάμες στραμμένες προς τα πάνω.

Μένετε σε αυτή τη θέση 15 δευτερόλεπτα, ξεκουράζεστε και επαναλαμβάνετε άλλη μία φορά.

Διατείνετε τετρακεφάλους, στήθος, δικέφαλους και ώμους.

Το σώμα σας σε καθιστή θέση με το ένα πόδι λυγισμένο μπροστά και το άλλο τεντωμένο προς τα πίσω. Ο κορμός έχει μία ελαφριά κλίση προς τα πίσω, ενώ τα χέρια σας είναι τεντωμένα, με τις παλάμες να ακουμπούν στο έδαφος.

Μένετε σε αυτή τη θέση 12 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια αλλάζετε πόδι και εκτελείτε το ίδιο και από την άλλη πλευρά. Ξεκουράζεστε και επαναλαμβάνετε άλλη μία φορά.

Διατείνετε προσαγωγούς, κοιλιακούς και γλουτούς.

Το σώμα βρίσκεται σε καθιστή θέση με το ένα πόδι λυγισμένο στο γόνατο μπροστά και το άλλο λυγισμένο προς τα πίσω, με το αντίστοιχο χέρι να κρατάει το πέλμα. Το άλλο χέρι ακουμπάει με τα δάχτυλα μπροστά από το λυγισμένο πόδι. Ο κορμός σας έχει μια πολύ ελαφριά κλίση προς τα πίσω.

Μένετε σε αυτή τη θέση 12 δευτερόλεπτα. Κατόπιν αλλάζετε πόδι και εκτελείτε το ίδιο και από την άλλη πλευρά. Ξεκουράζεστε και επαναλαμβάνετε άλλη μία φορά.

Διατείνετε προσαγωγούς, κοιλιακούς, γλουτούς και τετρακεφάλους.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία τον κ. Γιάννη Αγνιάδη, καθηγητή Φυσικής Αγωγής.