Θέλετε, λοιπόν, να χάσετε μερικά κιλά. Το πρώτο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι το να μειώσετε τις θερμίδες που καταναλώνετε, ειδικά αποφεύγοντας το προπαρασκευασμένο και πρόχειρο φαγητό.

Είναι γνωστό ότι προκειμένου να αδυνατίσετε, είναι καλό να προσέχετε πόσο τρώτε.

Ωστόσο, υπάρχει περίπτωση να το έχετε παρακάνει, με αποτέλεσμα να δυσκολεύετε την προσπάθειά σας να χάσετε βάρος, ειδικά όταν έχετε χάσει ήδη κάποιο βάρος και πλέον δεν μπορείτε να χάσετε άλλο.

Το να τρώτε υπερβολικά λίγο, μπορεί να υπονομεύσει την προσπάθειά σας να χάσετε βάρος.

Στην αρχή, μπορεί να αδυνατίσετε, όμως στη συνέχεια ο οργανισμός σας αρχίζει να πανικοβάλλεται.

Όταν δεν εφοδιάζετε τον οργανισμό σας με επαρκείς θερμίδες, ο μεταβολισμός σας μειώνεται, με αποτέλεσμα να καίτε λιγότερες θερμίδες.

Αυτός είναι ο τρόπος που ο οργανισμός σας προσαρμόζεται στην πείνα: καίει λιγότερες θερμίδες προκειμένου να διατηρήσει ενέργεια.

«Είχα πελάτες που έτρωγαν υπερβολικά λίγες θερμίδες και δεν μπορούσαν να χάσουν βάρος», λέει η Λίμπυ Πάρκερ, διαιτολόγος. «Μόλις συμπεριέλαβαν στη διατροφή τους όλες τις τροφές (είχαν σταματήσει να τρώνε τροφές, όπως το ψωμί) και αύξησαν την πρόσληψη θερμίδων στην κατάλληλη για αυτούς ποσότητα, άρχισαν πράγματι να χάνουν βάρος».

Με άλλα λόγια, η διαδικασία του αδυνατίσματος δεν έχει να κάνει μόνο με το να καίτε περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνετε. Αυτή η αρχή ισχύει δεδομένου ότι εφοδιάζετε τον οργανισμό σας με επαρκείς θερμίδες.

«Ο οργανισμός σας χρειάζεται όχι μόνο την κατάλληλη ποσότητα θερμίδων για να νιώσει ασφαλής και να καλύψει τις ανάγκες του σε ενέργεια, αλλά και τη σωστή ποσότητα θρεπτικών συστατικών (υδατάνθρακες, λίπη, πρωτεΐνες), βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων», λέει η Πάρκερ.

Έτσι, λοιπόν, όχι μόνο θα χάνετε βάρος, αλλά θα εξασφαλίσετε ότι τρέφεστε υγιεινά.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: