«Μετά από 10 μαθήματα αισθάνεσαι τη διαφορά στο σώμα σου. Μετά από 20 τη βλέπουν και οι άλλοι και μετά από 30 έχεις ένα τελείως καινούργιο σώμα». Με αυτά τα λόγια είχε περιγράψει τη μέθοδος γυμναστικής και αποκατάστασης Pilates ο δημιουργός του, ο γερμανικής καταγωγής γυμναστής Joseph Hubertus Pilates. Ο λόγος που το Pilates έχει γίνει τόσο διάσημο είναι ακριβώς επειδή χαρίζει όσα υπόσχεται, χωρίς παράλληλα να είναι περίπλοκο.

Αν και πρόκειται για μια σχετικά ήπια μορφή άσκησης, τονώνει και σμιλεύει όλο το κορμί, ενισχύει την απώλεια βάρους, βελτιώνει τη στάση του σώματος και προκαλεί ουσιαστική ενδυνάμωση, η οποία με την πάροδο του χρόνου έχει ορατά αποτελέσματα χωρίς υπερβολές. Μάλιστα, το Pilates μπορεί να μεταμορφώσει και την περιοχή των χεριών μας, την οποία τείνουμε να παραμελούμε στις προπονήσεις μας.

Pilates ring για γυμνασμένα χέρια

Παρ’ όλο που όλα περνούν από τα χέρια μας και θα περίμενε κανείς ότι είναι αρκούντως γυμνασμένα, δεν είναι. Η αλήθεια είναι ότι οι καθημερινές δουλειές του σπιτιού, αλλά και οι άλλες εργασίες στη δουλειά κινητοποιούν μόνο ορισμένες μυϊκές ομάδες των χεριών, αφήνοντας τις υπόλοιπες αγύμναστες. Στην ενδυνάμωση λοιπόν των χεριών μας μπορεί να μας βοηθήσει ο «μαγικός κύκλος» ή αλλιώς το δαχτυλίδι Pilates. Πρόκειται για έναν εύκαμπτο δακτύλιο με λαβές τον οποίο πιέζουμε ήπια. Τον δακτύλιο αυτόν μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για πλήθος ασκήσεων τόσο των χεριών όσο και των ποδιών. Το πλεονέκτημα των «μαγικών κύκλων» είναι ότι είναι ελαφριοί και μεταφέρονται εύκολα.

Δείτε ένα πρόγραμμα ασκήσεων με Pilates ring για γυμνασμένα χέρια: