Όταν ξεκινάτε τη γυμναστική, πέρα από τη βελτίωση που θα παρατηρήσετε στη φυσική σας κατάσταση και τα επίπεδα ενέργειάς σας, μπορεί να δείτε διαφορές και στο δέρμα σας. Ωστόσο, για να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές και λαμπερό, είναι σημαντικό να υιοθετήσετε μια σωστή ρουτίνα περιποίησης μετά την προπόνηση. Ορίστε λοιπόν όλα όσα πρέπει να έχετε κατά νου.

Πώς θα περιποιηθείτε σωστά την επιδερμίδα σας μετά την προπόνηση

Βγάζετε τα ρούχα της προπόνησης, κάνετε ένα ωραίο ντους, λούζεστε και αισθάνεστε άλλος άνθρωπος. Όμως κάτι ξεχνάτε.

Στο τέλος της γυμναστικής, εκτός από τον ιδρώτα και τις οσμές, είναι σημαντικό να φροντίζετε και για την απομάκρυνση της λιπαρότητας και των ρύπων από το πρόσωπό σας.

Διαφορετικά, μπορεί να δείτε το δέρμα σας να αντιδρά άσχημα στην κατά τα άλλα τόσο καλή σου συνήθεια.

Τι πρέπει να κάνετε, λοιπόν, για να είστε σίγουρη ότι η επιδερμίδα σας θα λάμπει ακόμη περισσότερο;

Πρώτα από όλα, προσπαθήστε να μην ξεκινάτε για το γυμναστήριο βαμμένη. Το make up σε συνδυασμό με τον ιδρώτα μπορεί να φράξει τους πόρους σας.

Αμέσως μετά την άσκηση, προχωρήστε σε έναν σωστό καθαρισμό για να απομακρύνετε όλους τους ρύπους και τη σκόνη.

Μην κάνετε απολέπιση. Το δέρμα σας μετά την άσκηση είναι πιο ευαίσθητο και μπορεί να προκαλέσετε ερεθισμούς. Αν νιώθετε ότι δεν χωράει αναβολής, προτιμήστε την πιο ήπια δυνατή μέθοδο.

Περιποιηθείτε τους ερεθισμούς. Ένα ενυδατικό serum στις κοκκινίλες που μπορεί να εμφανιστούν μετά την άσκηση θα δράσει ανακουφιστικά.

Δώστε έμφαση και στο σώμα. Μύκητες και μυκητιασική ακμή κυκλοφορούν πολύ στα γυμναστήρια, και καλό είναι να προστατεύεστε από αυτά κάνοντας ένα καλό ντους με αφρόλουτρο με ήπιο Ph.