Με τους περισσότερους να συνεχίζουν να δουλεύουν από το σπίτι, η στάση του σώματος, που συνήθως δεν είναι και η καλύτερη, έχει εξελιχθεί σε ένα ζήτημα που μας απασχολεί όλους. Ευτυχώς, υπάρχει ένα πλήθος διατάσεων, ασκήσεων και προσαρμογών που μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση των μυών του πυρήνα, της πλάτης και των ώμων, στοιχείων που είναι απαραίτητα για την διατήρηση της καλή σας στάσης.

Γιατί να επιλέξετε Pilates

Ένα είδος προπόνησης που χρησιμοποιεί όλες αυτές τις απαραίτητες μυϊκές ομάδες και μπορεί να γίνει από οπουδήποτε είναι το Pilates.

Ο κύριος ρόλος των μυών της πλάτης είναι να διατηρούν τη σπονδυλική στήλη όρθια ή εκτεταμένη. Αντίθετα, οι κοιλιακοί μύες είναι ανταγωνιστές τους και δρουν για να κάμπτουν τη σπονδυλική στήλη, μας εξηγούν οι ειδικοί.

Αν σκεφτούμε την συνεχή δύναμη της βαρύτητας που μας τραβάει, οι μύες της σπονδυλικής στήλης είναι απαραίτητο να δουλεύουν αδιάκοπα για να μας κρατούν όρθιους. Γι’ αυτό, το να έχετε έναν δυνατό πυρήνα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του πόνου στην μέση ενώ και ένας ισχυρός πυρήνας ενισχύει την υποστήριξη και την καλή στάση.

15 λεπτά για καλύτερη στάση σώματος

Σε αυτή την προπόνηση 15 λεπτών, μπορείτε να εστιάσετε στην ενδυνάμωση του πάνω μέρους του σώματος για να δουλέψετε τους μυς στην μέση της πλάτης, που παίζουν καθοριστικό ρόλο στον τρόπο που στέκεστε.

Μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη σας κατά τη διάρκεια της προπόνησης είναι να διευρύνετε την κλείδα σας, να κρατάτε τους ώμους σας χαλαρούς και να μην κοιτάτε ευθεία μπροστά σας, γιατί θέλετε το πηγούνι σας να βρίσκεται προς το στήθος.

Όλες αυτές οι προσαρμογές θα σας βοηθήσουν να βρείτε ευθυγράμμιση από το κεφάλι σας, μέχρι το στήθος και τη σπονδυλική σας στήλη.

Δείτε το βίντεο