Υλικά
2 κιλά κυδώνια
750 γρ. ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό
Χυμό από 1/2 μέτριο λεμόνι
1 κουταλάκι ξύσμα λεμόνι

Εκτέλεση

1. Πλένετε και ξεφλουδίζετε τα κυδώνια. Τα κόβετε στα 4 και αφαιρείτε τα κουκούτσια και το σκληρό εσωτερικό τους.
2. Βάζετε τα κουκούτσια και τις φλούδες σε ένα τουλπάνι και τα βράζετε μαζί με τα καθαρισμένα φρούτα για περίπου ένα τέταρτο, μέχρι δηλαδή να μαλακώσουν. Αφαιρείτε το τουλουπάνι, αφού πρώτα το στραγγίξετε καλά.
3. Τα πολτοποιείτε με ραβδο-μπλέντερ, προσθέτετε τη ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα και σιγοβράζετε τη μαρμελάδα, για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο ροζ χρώμα και να δέσει.
4. Μόλις κρυώσει την αδειάζετε σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο.

Ακολουθήστε το στο Google News