Έχουμε μπει επισήμως στους καλοκαιρινούς μήνες. Η θερμοκρασία «ανεβαίνει», ο ήλιος λάμπει και αυτό σημαίνει ότι ένα από τα πιο πολύτιμα εποχιακά φρούτα βρίσκεται ξανά στα ράφια: Οι φράουλες έχουν επιστρέψει. Τα smoothies είναι εξαιρετικά για την προώθηση της υγείας και της μακροζωίας επειδή είναι ένας νόστιμος, γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος για να αξιοποιήσετε τα οφέλη θρεπτικών τροφίμων, αναμειγνύοντας πολλά νόστιμα superfoods σε ένα ποτήρι ως μικρό γεύμα ή σνακ.

Γιατί να το επιλέξετε

To συγκεκριμένο smoothie μας χαρίζει 20 διαφορετικές βασικές βιταμίνες και μέταλλα, διαιτητικές ίνες, μονοακόρεστα λιπαρά – εξαιρετικά ωφέλιμα για την καρδιά – και η λίστα συνεχίζεται. Ωστόσο, οι φράουλες και ο βασιλικός μας δίνουν τον τέλειο συνδυασμό φρούτου και βοτάνου. Οι φράουλες, ένα από τα κύρια συστατικά αυτής της συνταγής, είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες που βοηθούν στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού, του πεπτικού συστήματος και της υγείας της καρδιάς.

Το smoothie περιλαμβάνει επίσης ένα φλιτζάνι σπανάκι ανά μερίδα και αυτό το φυλλώδες λαχανικό είναι γεμάτο φυλλικό οξύ, βιταμίνες και σίδηρο. Και όπως όλοι γνωρίζουμε, το να ρίξετε κρυφά μερικά επιπλέον λαχανικά στο smoothie σας είναι ιδανικό για να πάρετε μια επιπλέον ημερήσια δόση. Για μια νότα γλυκύτητας, μπορείτε επίσης να προσθέσετε χουρμάδες, που έχουν περίπου 700 μικρογραμμάρια καλίου ανά 100 γραμμάρια φρούτου.

Έχουν επίσης σημαντική ποσότητα ασβεστίου και φωσφόρου που προάγουν την υγεία των οστών. Τέλος, το γάλα αμυγδάλου και το αβοκάντο έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, μαγνήσιο και αντιοξειδωτικά και συμβάλλουν στη δημιουργία μιας εξαιρετικά πλούσιας και κρεμώδους υφής smoothie.

Πώς θα φτιάξετε το κρεμώδες πράσινο smoothie με φράουλες

Για δύο μερίδες θα χρειαστείτε:

2φλ γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
2 φλ φρέσκες φράουλες
1/4 αβοκάντο
2 χουρμάδες
1 χούφτα φρέσκο βασιλικό (περίπου 10 φύλλα)
4φλ φρέσκο σπανάκι

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ανακατεύουμε μέχρι να ρευστοποιηθούν. Σερβίρετε αμέσως, αφού προσθέσετε παγάκια για έξτρα δροσιά.