Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει», όλοι αναζητάμε τρόπους για να καταπολεμήσουμε την ζέστη. Και τι καλύτερο από το να πιούμε μια δροσερή σπιτική λεμονάδα, που όχι μόνο φτιάχνεται στην στιγμή, αφού αποτελείται από τρία μόλις συστατικά, αλλά ενισχύει και την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου.

Γιατί να βάλετε σέλινο στην λεμονάδα

Αν και το σέλινο αποτελείται από 95% νερό, κάτι που το καθιστά μια εξαιρετικά ενυδατική τροφή, είναι επίσης μια «πηγή» ενέργειας πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Ο χυμός σέλινου παρέχει μια ποικιλία αντιοξειδωτικών όπως η απιγενίνη και η λουτεολίνη, τα οποία είναι γνωστό ότι είναι αντιφλεγμονώδη. «Είναι σημαντικά να καταναλώνουμε αντιοξειδωτικά σε τακτική βάση, επειδή μπορούν να εντοπίσουν και να καταστρέψουν τις ελεύθερες ρίζες, γνωστά και ως κύτταρα που προκαλούν καρκίνο», εξηγούν οι ειδικοί.

Το συγκεκριμένο λαχανικό έχει επίσης υψηλά επίπεδα βιταμίνης C, καλίου και είναι εξαιρετικά πλούσιο σε φιλικές προς το έντερο φυτικές ίνες. Ο χυμός σέλινου περιέχει επίσης μια καλή ποσότητα βιταμίνης Κ, η οποία, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, παίζει ζωτικό ρόλο στη διαδικασία της πήξης του αίματος και του μεταβολισμού των οστών.

«Το σέλινο χρησιμεύει επίσης ως φυσική πηγή νατρίου, πράγμα που μπορεί να φανεί χρήσιμο όταν προσπαθείτε να επανυδατώσετε το σώμα σας» λένε οι ειδικοί.

Τα οφέλη του σούπερ συνδυασμού

Η λεμονάδα πρόκειται για το ιδανικό ρόφημα για να το συνδυάσετε με το χυμό από σέλινο. Η οξύτητα των λεμονιών και η γλυκύτητα της ζάχαρης σε αυτή τη συνταγή λεμονάδας συνδυάζονται τέλεια με το πικάντικο, τραγανό σέλινο.

Για να φτιάξετε την λεμονάδα με σέλινο, θα χρειαστείτε:

3 φλ χυμό λεμονιού

2/3 φλ ζάχαρη

2 φλ χυμό σέλινο

6 φλ νερό

Ανακατέψτε μαζί το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη στο χυμό λεμονιού και στη συνέχεια προσθέστε το χυμό σέλινου. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να πάρει ανοιχτό πράσινο χρώμα, προσέχοντας πάλι να έχει διαλυθεί όλη η ζάχαρη.

Προσθέστε το νερό, δοκιμάζοντας όσο προχωράτε, ώστε να φτάσει στο γευστικό προφίλ που προτιμάτε. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.