Η άδειά μας πλησιάζει, όμως παράλληλα, μπορεί να νιώθουμε και μία μικρή ανησυχία για το πώς θα δείχνουμε φέτος φορώντας το μαγιό μας. Κακά τα ψέματα, στις διακοπές θέλουμε να είμαστε χαλαρές αλλά ταυτόχρονα θέλουμε να δείχνουμε ανεπιτήδευτα όμορφες και περιποιημένες. Ευτυχώς, το παρακάτω μίνι πλάνο φροντίδας θα μας χαρίσει λίγο πριν από τις διακοπές τις ωραιότερες εμφανίσεις μας με μαγιό και όχι μόνο.

Δυο βδομάδες πριν…

* Βελτιώνουμε την υφή του σώματος

Ξεκινάμε τη χρήση μιας δραστικής κρέμας με καφεϊνη που συμβάλλει στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και συσφίγγει το δέρμα. Αν, μάλιστα, προσέξουμε και τη διατροφή μας, προλαβαίνουμε να χάσουμε και μερικούς πόντους.

*Κάνουμε απαλό το δέρμα

Ο κυριότερος τρόπος για να μετατρέψουμε το ξηρό, θαμπό, αφυδατωμένο δέρμα σε λείο και λαμπερό είναι η απολέπιση. Ετσι καθημερινά στο ντους χρησιμοποιούμε ένα σφουγγάρι από λούφα ώστε να απομακρύνουμε άμεσα τα νεκρά κύτταρα και να εξαφανίσουμε τυχόν σπιθουράκια, που παρατηρούνται συνήθως στα μπράτσα και τους γλουτούς.

Εναλλακτικά: Για απολέπιση και παράλληλη ενυδάτωση, εφαρμόζουμε ένα scrub με έλαια σε νωπό, καθαρό δέρμα. Επιμένουμε σε τραχιά σημεία, όπως τα γόνατα, οι αγκώνες και τα πόδια.

Στη συνέχεια απλώνουμε μια κρέμα ή ένα γαλάκτωμα θρέψης. Αλλωστε η σωστά ενυδατωμένη επιδερμίδα είναι λαμπερή, ελαστική και όμορφη.

* Κάνουμε λεμφικό μασάζ

Η διαδικασία θα βοηθήσει στην αποτελεσματική αποτοξίνωση άρα και στη βελτίωση της λάμψης της επιδερμίδας και στη μείωση της κατακράτησης που ευθύνεται για το πρήξιμο. Παράλληλα συμβάλλει και στη μείωση της κυτταρίτιδας.

* Ξεμπλοκάρουμε σε βάθος τους πόρους

Εξαιτίας της υπερβολικής έκκρισης σμήγματος και του ιδρώτα το καλοκαίρι, οι πόροι φράζουν, τα μαύρα στίγματα παραμονεύουν και το δέρμα ατονεί. Γι’ αυτό κάνουμε βαθύ καθαρισμό προσώπου στον δερματολόγο ή την αισθητικό μας. Επιπλέον, δυο φορές την εβδομάδα απλώνουμε μία μάσκα καθαρισμού που θα διατηρήσει καθαρούς τους πόρους.

Μια βδομάδα πριν…

* Τελειοποιούμε το μαύρισμά μας

Για να εμφανιστούμε με χρυσαφένια επιδερμίδα στον ήλιο ή αν θέλουμε να αποκτήσουμε πιο έντονο χρώμα, χρησιμοποιούμε ένα προϊόν αυτομαυρίσματος. Με αυτόν τον τρόπο θα  καμουφλάρουμε την κυτταρίτιδα ή άλλες ατέλειες.

Extra tip: Για να επιταχύνουμε το φυσικό μας μαύρισμα, επιλέγουμε ένα αντηλιακό με φυτικά εκχυλίσματα που διεγείρουν την παραγωγή μελανίνης.

* Ενυδατώνουμε συστηματικά τα μαλλιά μας

Χρησιμοποιούμε μία πλούσια θρεπτική μάσκα μαλλιών μετά το κάθε λούσιμο, ώστε να προσφέρει όλα τα απαραίτητα συστατικά που θα τη θωρακίσουν ενάντια στην αφυδάτωση από τον ήλιο, τον αέρα και το αλάτι.

*Αν κάνουμε αποτρίχωση με λέιζερ

Προγραμματίζουμε τη συνεδρία λίγες μέρες πριν από την αναχώρησή μας. Δεν την αφήνουμε τελευταία στιγμή, ώστε το δέρμα να μην εκτεθεί στον ήλιο για 2-3 μέρες.

Μία μέρα πριν…

*Κάνουμε μανικιούρ-πεντικιούρ

Αποκτάμε βελούδινες και όμορφες φτέρνες και περιποιημένα νύχια,  σε καλοκαιρινά χρώματα που θα κάνουν τη διαφορά.  Με αυτό τον τρόπο, τα πόδια αλλά και τα χέρια μας θα είναι στην εντέλεια.