Πολλά είναι τα οφέλη που μπορείτε να αποκομίσετε κάνοντας yoga. Από την αύξηση της ευλυγισίας σας και τη βελτίωση της αντοχής σας μέχρι τη μείωση του στρες, η γιόγκα έχει πολλά να προσφέρει τόσο στο σώμα όσο και στο μυαλό σας.

Μάλιστα, οι στάσεις γιόγκα που συνδυάζουν ασκήσεις stretching, ελεγχόμενης αναπνοής και τεχνικές χαλάρωσης μπορούν να βελτιώσουν τη συγκέντρωσή σας ενώ ταυτόχρονα γυμνάζουν μεγάλες μυϊκές ομάδες του σώματος.

H yoga μυϊκή ενδυνάμωση

Μπορεί η γιόγκα να είναι διάσημη κυρίως για την ευλυγισία που χαρίζει, στην πραγματικότητα όμως μπορεί να προσφέρει και μυϊκή ενδυνάμωση, στοχεύοντας στους μυς όλου του σώματος. Ορισμένες ασκήσεις γιόγκα που γίνονται με το βάρος του σώματος είναι ικανές να αυξήσουν τη μυϊκή σας μάζα και κατ’ επέκταση να βελτιώσουν τον μεταβολισμό σας.

Βελτιώνει την αντοχή

Λόγω της βαθιάς, προσεκτικής αναπνοής που είναι απαραίτητη στη γιόγκα, μπορείτε να ενισχύσετε την ικανότητα των πνευμόνων σας, καθώς και την αντοχή σας. Αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τους λάτρεις των τρεξίματος καθώς και για όσους θέλουν να βελτιώσουν τις αθλητικές τους αποδόσεις.

Με την ρουτίνα που ακολουθεί μπορείτε να «κάψετε» το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς, ενδυναμώνοντας τον κορμό σας: