Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, η επίπεδη κοιλιά ξεκινάει από την κουζίνα. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να δείτε τους κοιλιακούς σας να διαγράφονται αν έχετε μια ανεξέλεγκτη διατροφή που οδηγεί σε αυξημένο λίπος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πολλοί αδύνατοι άνθρωποι έχουν γράμμωση στην κοιλιά τους χωρίς καν να γυμνάζονται, αφού δεν καλύπτει λίπος τους μυς τους.

Ωστόσο, η γυμναστική είναι πολύτιμος σύμμαχος στην προσπάθειά σας για επίπεδη κοιλιά, αφού σας βοηθάει να κάψετε θερμίδες και να ενεργοποιήσετε τους μυς της περιοχής.

Οι κοιλιακοί (κλασικοί) και τα ροκανίσματα είναι οι πιο κλασικές ασκήσεις που στοχεύουν στον κορμό σας, η ενδυνάμωση του οποίου βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε προπόνησης. Και οι δύο ασκήσεις είναι απλές, δεν απαιτούν όργανα παρά μόνο λίγο χώρο στο πάτωμά σας και μπορούν να γίνουν με ασφάλεια από άτομα σε οποιοδήποτε επίπεδο φυσικής κατάστασης. Σε τι διαφέρουν λοιπόν;

Ροκανίσματα Vs. Κοιλιακοί

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα ροκανίσματα είναι στην πραγματικότητα ανώτερα από τους κοιλιακούς.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι κοιλιακοί μπορεί να βλάψουν την πλάτη σας και να είναι σκληροί με τους καμπτήρες του λαιμού και των ισχίων, ενώ τα ροκανίσματα απομονώνουν περισσότερο τους κοιλιακούς σας.

Εξαιτίας αυτής της απομόνωσης, υπερτερούν και ως προς τα πιθανά αποτελέσματα. Τα ροκανίσματα είναι καλύτερα για αρχάριους που μαθαίνουν να ενεργοποιούν τον κορμό τους, ενώ για πιο έμπειρους ασκούμενους, είναι προτιμότερα εστιάζουν και απομονώνουν καλύτερα τους κοιλιακούς.

Επίπεδη κοιλιά με αυτήν την προπόνηση

Αφιερώστε λίγα λεπτά και δοκιμάστε την ακόλουθη προπόνηση, που περιλαμβάνει ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την δύναμη και την αντοχή του κορμού, τονίζοντας την γράμμωση των κοιλιακών: