Το Pilates είναι η μέθοδος σωματικής εκγύμνασης και λειτουργικής αποκατάστασης που εμπνεύστηκε, σχεδίασε και συστηματοποίησε τη δεκαετία του 1920 ο ελληνογερμανικής καταγωγής Joseph Hubertus Pilates (1880-1967). Αποτελεί, τα τελευταία χρόνια, ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα εναλλακτικής άσκησης, τόσο διεθνώς όσο και στη χώρα μας, με πολυάριθμους φανατικούς οπαδούς, κυρίως γιατί γοητεύει με την απλότητά του αλλά και γιατί πραγματοποιεί όσα υπόσχεται.

Βελτιωμένη διάθεση

Η αναπνοή, μια από τις βασικές αρχές της μεθόδου, χαλαρώνει το μυαλό και το σώμα, βοηθάει στην αυτοσυγκέντρωση και αποσπά την προσοχή μας από οτιδήποτε μας απασχολεί. Με τον κατάλληλο τρόπο εισπνοής και εκπνοής αέρα επιτυγχάνουμε πληρέστερη οξυγόνωση του οργανισμού με αποτέλεσμα να έχουμε ευεξία και καλή διάθεση.

Καλή υγεία

Το pilates αποτελεί ασφαλή μέθοδο ακόμα και για διάφορες παθήσεις. Με ειδικό ασκησιολόγιο και παράλληλα φυσικά με τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθείται μπορεί να βελτιώσει την υγεία του ασθενούς, τόσο την ψυχολογική όσο και τη σωματική.

Βέβαια, πριν ξεκινήσετε απαιτείται η συμβουλή και η έγκριση του θεράποντος ιατρού σας. Επίσης, καταφέρνει να είναι αποτελεσματική μέθοδος χωρίς να ανεβάζει τους χτύπους της καρδιάς σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Το pilates είναι ένας εναλλακτικός τρόπος άσκησης που βοηθάει στη βελτίωση της στάσης του σώματος, στην ισορροπία, στην αύξηση της κινητικότητας και στον συντονισμό του σώματος και του πνεύματος.

Αφιερώστε μόλις δώδεκα λεπτά και τονώστε την περιοχή των γλουτών με την ρουτίνα pilates που ακολουθεί.