Το 20λεπτο αυτό workout μπορείτε να το εφαρμόσετε όπου και αν βρίσκεστε. Δεν απαιτεί ούτε πολύ χρόνο ούτε ιδιαίτερο εξοπλισμό. Είναι ιδανικό για να γυμναστείτε και να ξεπιαστείτε. Εάν μάλιστα τις επαναλαμβάνετε 3 με 4 φορές την εβδομάδα θα δείτε να αλλάζει το πάνω μέρος του σώματός σας αλλά και τα πόδια σας.

Καλογυμνασμένα πόδια και κορμός σε 5 ασκήσεις

Το σώμα σας βρίσκεται σε όρθια θέση, με τα πόδια σε ελαφριά διάσταση. Τα χέρια σας είναι τεντωμένα μπροστά στο ύψος του στήθους και ενωμένα στα δάχτυλα των παλαμών που κοιτούν προς τα έξω. Ο κορμός σας έχει μια ελαφριά κλίση προς τα εμπρός.

Μένετε σε αυτή τη θέση 12 δευτερόλεπτα, ξεκουράζεστε και επαναλαμβάνετε άλλη μία φορά.

Διατείνετε το πάνω μέρος της πλάτης, τους ώμους και τα χέρια.

Το σώμα σας σε όρθια θέση, με το ένα πόδι μπροστά λυγισμένο στο γόνατο και το άλλο πόδι ελαφρώς λυγισμένο στηριζόμενο στη μύτη του πέλματος. Ο κορμός σας είναι κάθετος προς το έδαφος ενώ τα χέρια σας ακουμπούν στο πάνω μέρος του μηρού του μπροστινού ποδιού.

Μένετε σε αυτή τη θέση 12 δευτερόλεπτα και έπειτα αλλάζετε πλευρά. Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα εκτελείτε άλλη μία φορά.

Διατείνετε προσαγωγούς, λαγονοψοΐτη και γλουτούς.

Το σώμα είναι σε όρθια θέση, με το ένα πόδι λυγισμένο μπροστά και το άλλο ελαφρώς λυγισμένο πίσω, στηριζόμενο στη μύτη του πέλματος. Ο κορμός σας είναι κάθετος προς το έδαφος, ενώ τα χέρια σας είναι τεντωμένα προς τα πάνω με τις παλάμες ενωμένες, οι οποίες κοιτούν και αυτές προς τα πάνω.

Μένετε σε αυτή τη θέση 12 δευτερόλεπτα και έπειτα αλλάζετε πλευρά. Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα εκτελείτε άλλη μία φορά.

Διατείνετε προσαγωγούς, λαγονοψοΐτη, άνω μοίρα του στήθους και χέρια.

Το σώμα σε όρθια θέση, με τα πόδια σε ελαφριά διάσταση. Ο κορμός σας είναι ελαφρώς γερμένος προς τα εμπρός, ενώ τα χέρια είναι ενωμένα στις παλάμες στο ύψος του στήθους. Από αυτή τη θέση εκτελείτε καθίσματα προς τα κάτω μέχρι η γωνία του γονάτου να φτάσει τις 90 μοίρες (ημικάθισμα) και επαναφέρετε χωρίς να τεντώσετε εντελώς τα γόνατα.

Εκτελείτε 3 σετ των 15 επαναλήψεων με ενδιάμεσο διάλειμμα.

Γυμνάζετε τετρακέφαλο, γλουτό και προσαγωγούς.

Το σώμα σας είναι σε όρθια θέση, με το ένα πόδι μπροστά και το άλλο σχεδόν τεντωμένο προς τα πίσω ακουμπώντας στη μύτη. Η διάσταση των ποδιών είναι σχετικά μεγάλη. Ο κορμός σας είναι κάθετος προς το έδαφος ενώ τα χέρια είναι ενωμένα στις παλάμες στο ύψος του στήθους. Από αυτή τη θέση εκτελείτε προβολές προς τα κάτω και επαναφέρετε χωρίς να τεντώσετε εντελώς τα γόνατα.

Εκτελείτε 3 σετ από 12 επαναλήψεις με ενδιάμεσο διάλειμμα σε κάθε πόδι.

Γυμνάζετε τετρακέφαλο, γλουτό, δικέφαλο μηριαίο και προσαγωγούς.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία τον κ. Γιάννη Αγνιάδη, καθηγητή Φυσικής Αγωγής.