Ας το παραδεχτούμε, μερικές ημέρες το μόνο κίνητρο για να σηκωθούμε από το κρεβάτι το πρωί είναι η γλυκιά, ιερή «υπόσχεση» του πρωινού μας καφέ. Το έντονο άρωμα που κατακλύζει το σπίτι, ο γάργαρος ήχος λίγο πριν να ετοιμαστεί και οι comforting κούπες που επιλέγουμε δημιουργούν μια μοναδική ιεροτελεστία, που δεν συγκρίνεται.

Κι ενώ το Σαββατοκύριακο μπορεί να μένετε στην μία κούπα καφέ, τις ημέρες που τα φλιτζάνια αυξάνονται το παιχνίδι παρασκευής μπορεί να γίνει λίγο βαρετό, συνηθίζοντας την γεύση του. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν μερικά συστατικά για να τον εμπλουτίσετε. Βρείτε τα αγαπημένα σας και κάντε εναλλαγές καθ’όλη την διάρκεια της εβδομάδας για ένα φλιτζάνι που θα ανυπομονείτε να απολαύσετε.

Φθινοπωρινή κανέλα

Αν προτιμάτε τον γλυκό καφέ, τότε η κανέλα είναι η ιδανική επιλογή για εσάς. Η κανέλα είναι σημαντικά χαμηλότερη σε θερμίδες από τη ζάχαρη και έχει ιδιότητες ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος, καθιστώντας αυτή την πικάντικη προσθήκη δύο φορές πιο υγιεινή.

Η προσθήκη μιας πρέζας κανέλας σε σκόνη ή το ανακάτεμα του καφέ με ένα ξυλάκι κανέλας είναι και τα δύο εξίσου νόστιμα.

Κάρδαμο

Το κάρδαμο ή νεροκάρδαμο, γνωστό και ως κακουλές, είναι ένα πολύτιμο μπαχαρικό με πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία. Η υψηλή περιεκτικότητα του καρδάμου σε βιταμίνη Κ σε συνδυασμό με τα αυξημένα επίπεδα ασβεστίου συμβάλλει στην ενίσχυση και προστασία των οστών μας.

Αυτή η τουρκική παράδοση θα προσδώσει μια εξωτική, λουλουδένια γεύση στον καφέ σας. Προσθέστε μια πρέζα αλεσμένο κάρδαμο στο φλιτζάνι σας ή ρίξτε μερικούς λοβούς στον προαλεσμένο καφέ σας.

Διαβάστε επίσης: Κάρδαμο για να… καρδαμώσετε

Μέντα

Μπορεί να μην φαντάζει και τόσο ταιριαστή, αλλά η προσθήκη ενός ή δύο φρέσκων φύλλων μέντας στο φλιτζάνι σας μπορεί να σας προσφέρει μια απαλή, αναζωογονητική πινελιά. Μια σταγόνα ελαίου μέντας θα μπορούσε να σας δώσει το ίδιο αποτέλεσμα.

Σκόνη κακάο

Για όσους λατρεύουν την σοκολάτα, αυτή θα είναι η ιδανική επιλογή. Αντί να βλέπετε τις θερμίδες που καταναλώνετε να αυξάνονται εκθετικά από τα ζαχαρούχα σιρόπια, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη κακάο στο φλιτζάνι σας.

Θα προσφέρει μια πλούσια, σοκολατένια προσθήκη στον καφέ σας.

Αλάτι

Πήρατε καφέ απέξω και τελικά δεν είναι και τόσο πετυχημένος; Μην βιαστείτε να τον πετάξετε, αφού μπορείτε να τον κάνετε λιγότερο πικρό, βάζοντας… αλάτι. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι στην κούπα σας για να αντιμετωπίσετε τη δυσάρεστη επίγευση και θα το διαπιστώσετε.