Υλικά
2 αβγά
1 πορτοκάλι ((μεσαίο) καθαρισμένο και περασμένο από το mutli να γίνει πούλπα
200 γρ. γιαούρτι
1/2 κούπα αλεύρι βρόμης
3 κουταλιές άχνη ζάχαρη
Ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
Λεπτές φέτες ποροκαλιού και λεμονιού
Μαρμελάδα πορτοκάλι

Εκτέλεση
1 Χωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα χτυπάτε σε μαρέγκα.
2 Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε τους κρόκους με το γιαούρτι, την πούλπα πορτοκαλιού, το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτετε τη μαρέγκα στο μείγμα και ανακατεύετε απαλά.
3 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε κουταλιές από το μείγμα και ψήνετε τις τηγανίτες μέχρι να ροδίσουν από την κάτω πλευρά και στη συνέχεια τις γυρίζετε ανάποδα για να ροδίσουν και από την άλλη.
4 Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός, προσθέτοντας και λίγο ελαιόλαδο κάθε φορά που χρειάζεται.
5 Σερβίρετε τις τηγανίτες ζεστές, τις περιχύνετε με λίγη μαρμελάδα πορτοκάλι και γαρνίρετε με λεπτές φέτες πορτοκάλι και λεμόνι καθαρισμένες (χωρίς τη φλούδα).

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: