Παρόλο που ο χειμώνας δεν είναι η αγαπημένη εποχή όλων, οι χαμηλές του θερμοκρασίες έχουν πολλά οφέλη για την υγεία μας. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τον καθηγητή επιστήμης του Πανεπιστημίου του Scranton, δρ Ronald W. Deitrick, όταν μεγάλες μυϊκές ομάδες «δουλεύουν» έξω στο κρύο «καίνε» περισσότερες θερμίδες συγκριτικά με την φυσική δραστηριότητα σε θερμότερες θερμοκρασίες.

Ποια χειμερινά σπορ και δραστηριότητες «καίνε» θερμίδες

Μερικές από τις καλύτερες και πιο διασκεδαστικές επιλογές για να δοκιμάσετε, περιλαμβάνουν:

Όλο το σώμα σε κίνηση με σκι

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του New Hampshire, το σκι πρόκειται για μια δραστηριότητα που ενεργοποιεί ολόκληρο το σώμα σας. Αυτό σημαίνει ότι το σκι σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε κάθε βασική μυϊκή ομάδα καθώς μετακινείστε.

Η δραστηριότητα απαιτεί συντονισμό, ισορροπία, δύναμη και την ικανότητά σας να αισθάνεστε τα μέρη του σώματός σας καθώς κινούνται, γνωστή και ως ιδιοδεκτικότητα. Καθώς διασκεδάζετε όσο κάνετε σκι, ταυτόχρονα ενδυναμώνετε οστά και γόνατα, μιας και αποτελεί μια εξαιρετική προπόνηση για τα πόδια και παρέχει πολλά καρδιαγγειακά οφέλη.

Περπατάμε στο χιόνι

Μόλις πέσουν τα πρώτα χιόνια, αδράξτε την ευκαιρία και κατευθυνθείτε μαζί με τους αγαπημένους σας σε χιονισμένα δάση και πλαγιές. Αντί να κάνετε αερόβιο στο ελλειπτικό ή στο διάδρομο στο γυμναστήριο, περπατήστε μέσα στο χιόνι, καθώς μπορείτε να κάψετε έως και 472 θερμίδες όσο περπατάτε.

Στην πραγματικότητα, μπορείτε ακόμη και να κάψετε περισσότερες θερμίδες από την ποδηλασία βουνού ή το τρέξιμο, με βάση το πόσο γρήγορα πηγαίνετε και τα μονοπάτια που επιλέγετε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ζευγάρι καλές μπότες, κατάλληλες κάλτσες και μπατόν.

Παίζουμε χιονοπόλεμο

Στη συνέχεια στη λίστα μας με τις χειμερινές δραστηριότητες απώλειας βάρους, σκεφτείτε να ξεκινήσετε έναν χιονοπόλεμο ή να σχηματίσετε μερικά αγγελάκια στο χιόνι. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μισή ώρα κάνοντας αγγελάκια στο χιόνι μπορεί να σας βοηθήσει να «κάψετε» περίπου 107 θερμίδες.

Εάν παίξετε χιονοπόλεμο μπορείτε να «κάψετε» περίπου 160 θερμίδες πετώντας χιονόμπαλες στα αγαπημένα σας πρόσωπα για ½ ώρα.