Κάνετε εδώ και εβδομάδες καθίσματα, deadlifts, προβολές και walking lunges αλλά οι γλουτοί σας παραμένουν ίδιοι…

Τι μπορεί να συμβαίνει; Σύμφωνα με τον προπονητή Mohamed Bounaim, υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι γλουτοί σας μπορεί να μην γίνονται πιο δυνατοί ή γραμμωμένοι, παρά την σκληρή σας προσπάθεια και τις τακτικές προπονήσεις σας.

Οι δυνατοί γλουτοί δεν είναι μόνο θέμα εμφάνισης καθώς υποστηρίζουν την ευθυγράμμιση της λεκάνης, το κάτω μέρος της μέσης μας αλλά και τα γόνατά μας, εξηγεί ο Mohamed Bounaim.

Διαβάστε επίσης: Γυμναστική: Τα μυστικά των personal trainers για καλύτερο αποτέλεσμα

Είναι επίσης το κλειδί για να μας βοηθήσουν να στεκόμαστε όρθιοι, να τρέχουμε και να περπατάμε, καθώς και να ισορροπούμε στο ένα πόδι, κινήσεις που κάνουμε συχνά σε καθημερινή βάση.

Γιατί οι γλουτοί μου παραμένουν αδύναμοι;

Εάν παρά την τακτική γυμναστική και την ισορροπημένη διατροφή, δεν βλέπετε αποτέλεσμα ήρθε η ώρα να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στη ρουτίνα σας.

#1 Κάνετε καθίσματα χωρίς ευθυγράμμιση

Ένας λόγος που οι γλουτοί σας δεν γίνονται πιο δυνατοί θα μπορούσε να είναι ότι δεν κάνετε καθίσματα με την σωστή τεχνική. Είναι βασικό καθώς εκτελείτε την άσκηση, τα γόνατά σας να είναι σε ευθεία με τη μέση του ποδιού.

#2 Κάνετε καθίσματα σε μια μόνο στάση

Ένα άλλο συνηθισμένο λάθος είναι να βασίζεστε μόνο σε έναν τύπο squat. Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο υπάρχουν διάφορα squats. Συγκεκριμένα, επαναπροσδιορίζουν τη θέση του ποδιού για να στοχεύουν τους γλουτιαίους μυς από όλες τις γωνίες.

Διαφορετικές στάσεις squat βοηθούν στην ενεργοποίηση διαφορετικών μυών των γλουτών μας. Τα στενά squat θα επικεντρωθούν περισσότερο στους τετρακέφαλους και στο μπροστινό μέρος των ποδιών, αλλά όσο ανοίγετε τα πόδια σας και οι μύτες τους «κοιτούν» προς τα έξω τόσο θα δουλεύετε τον μεγάλο γλουτιαίο και τους πλαϊνούς γλουτούς.

#3 Φτάνετε υπερβολικά χαμηλά ή όχι αρκετά

Για τους περισσότερους ασκούμενους, το ασφαλέστερο εύρος κίνησης για ένα αποτελεσματικό squat είναι να σταματήσουν τους γλουτούς τους ακριβώς πάνω από τη γραμμή του γονάτου, λέει ο Mohamed Bounaim.

Όταν δεν πηγαίνετε σε αυτό το εύρος κίνησης, χάνετε την πλήρη ενεργοποίηση των μυών ενώ αν φτάνετε πιο χαμηλά μπορεί να σας θέσει σε κίνδυνο να τραυματίσετε την μέση και τα γόνατά σας, εάν δεν έχετε την ευελιξία για να το κάνετε με ασφάλεια.

#4 Δεν αλλάζετε τους τρόπους άσκησης

Η προπόνηση δύναμης θεωρείται συχνά ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να χτίσετε μεγαλύτερους, ισχυρότερους μύες. Αλλά ο Mohamed Bounaim αναφέρει ότι η υιοθέτηση μιας πολύπλευρης προσέγγισης είναι στην πραγματικότητα πιο αποτελεσματική.

Για να χτίσετε δυνατούς και υγιείς γλουτούς, δοκιμάστε να αναμείξετε ασκήσεις ενδυνάμωσης με cardio.