Το κρύο το χειμώνα μπορεί να συνεπάγεται χαμηλή ενέργεια, απώλεια ενδιαφέροντος για δραστηριότητες, ένα αίσθημα νωθρότητας και μια επιθυμία να παραμένουμε σπίτι όλη μέρα.

Πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτή τη… χειμερία νάρκη;

4 απλά tips για να αντιμετωπίσετε την πεσμένη σας ενέργεια το χειμώνα

Διαβάστε επίσης: Πώς περιποιούμαστε την επιδερμίδα μας όταν έχει πολύ κρύο;

#1 Γυμναστική

Η σωματική δραστηριότητα είναι μια σημαντική πτυχή για να ανεβάσετε τη διάθεση και την ενέργειά σας το χειμώνα. Η προσθήκη της άσκησης ως μια σταθερή ρουτίνα στη ζωή σας, όχι μόνο βελτιώνει τη σωματική σας υγεία, αλλά ενισχύει και την ψυχική.

Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι απαιτητικό ή χρονοβόρο για να παραμείνετε σε φόρμα. Σύμφωνα με μελέτες, το τακτικό περπάτημα για περίπου 20 λεπτά μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της διάθεσης και της ενέργειάς σας.

Εναλλακτικά, η γιόγκα μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τη νωχελική διάθεση που ενδεχομένως έχετε, να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να βελτιώσει την άμυνά σας έναντι της εποχικής γρίπης και του κρυολογήματος.

#2 Διατροφή

Είναι σημαντικό να τρώμε έξυπνα για να έχουμε έναν υγιή και γεμάτο ενέργεια οργανισμό το χειμώνα. Τρόφιμα όπως τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα άπαχα κρέατα, τα ψάρια, τα πουλερικά, τα όσπρια, οι ξηροί καρποί, τα φρούτα, οι σούπες, η μαύρη σοκολάτα καθώς και τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά τείνουν να ενισχύουν την ενέργεια και το πιο σημαντικό, παρέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στο σώμα μας.

Φροντίστε να τρώτε μικρές μερίδες γευμάτων. Το πρωινό σας μπορεί να είναι πλούσιο σε θερμίδες. Το βραδινό σας όμως ιδανικά θα πρέπει να είναι πιο ελαφρύ.

Επιπλέον, το πράσινο τσάι και το νερό ενδείκνυνται να καταναλώνονται καθημερινά για να διατηρήσετε το σώμα σας ζεστό και τον μεταβολισμό σας ενεργό.

#3 Βιταμίνη D

Ένας από τους λόγους που νιώθετε πιο νωχελικοί κατά τη χειμερινή περίοδο μπορεί να είναι η έλλειψη βιταμίνης D στον οργανισμό. Καθώς η ηλιακή ακτινοβολία μειώνεται, το σώμα βιώνει χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε πιο κουρασμένοι.

Εκτεθείτε στο φυσικό φως όσο περισσότερο μπορείτε και όσο το δυνατόν πιο νωρίς μέσα στην ημέρα. Ανοίξτε τα παράθυρα και τις κουρτίνες σας μόλις ξυπνήσετε το πρωί για να δώσετε κίνητρο στο εσωτερικό σας ρολόι.

Επίσης, είναι σημαντικό να ενσωματώσετε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D στη διατροφή σας, συμπεριλαμβανομένων των ψαριών, των κρόκων αυγών και των μανιταριών.

#4 Ύπνος

Ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για την αναγέννηση του σώματος ενώ σταθεροποιούνται τα επίπεδα ενέργειάς του για την επόμενη μέρα. Εάν δεν κοιμάστε αρκετά, είναι βέβαιο πως θα δυσκολεύεστε να ξυπνήσετε το πρωί και θα είστε λιγότερο παραγωγικοί.

Επομένως, φροντίστε να κοιμάστε καλά, τουλάχιστον 7 με 8 ώρες κάθε βράδυ. Καθορίστε ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου και παραμείνετε πιστοί σε αυτό, αποφεύγοντας τη χρήση του τηλεφώνου σας αργά τη νύχτα.