Όλα αλλάζουν συνεχώς και σε κάθε ηλικία, αλλά κάποιες περίοδοι ίσως είναι λιγάκι πιο απαιτητικές από άλλες. Κι αυτό γιατί οι έντονες αλλαγές των συνηθειών και των δεδομένων μας όσο μας χαροποιούν άλλο τόσο μπορεί να μας εξαντλήσουν. Ποια είναι τα «κλειδιά» της ευτυχίας από τα 20-25 και μετά;

Διαβάστε επίσης: Μήπως το παρακάνατε με τη «συγγνώμη»;

22 τρόποι να αισθάνεστε ευτυχισμένοι και υγιείς μετά τα… 22

#1 Διασκεδάστε ανέξοδα

Σε κάθε ηλικία τα χρήματα, ειδικά στις μέρες μας, μπορεί να μην περισσεύουν. Αυτό δεν πρέπει ποτέ να πηγαίνει πίσω τη διασκέδασή σας. Καλέστε φίλους στο σπίτι, κάντε μια βόλτα με ένα δροσιστικό ποτό στο χέρι και χαρείτε τα σημεία της περιοχής σας για «μαζώξεις» που μέχρι τώρα μπορεί να μην είχατε ανακαλύψει.

#2 Μάθετε να διαβάζετε τη γλώσσα του σώματος

Ασχοληθείτε με την ψυχολογία και με το τι λέει το σώμα των γύρω σας όταν η γλώσσα δε μιλά. Έτσι, θα είστε σε θέση να διαβάζετε καλύτερα τους ανθρώπους και σταδιακά να χτίζετε πιο ουσιαστικές και πιο λειτουργικές σχέσεις.

#3 Κάντε νέους φίλους

Το να γνωρίσετε καινούριους ανθρώπους που θα μπορείτε μάλιστα να τους αποκαλείτε φίλους μπορεί να είναι δύσκολο αλλά πολλές φορές είναι απαραίτητο για να διευρύνουμε το περιβάλλον και τους ορίζοντές μας. Τολμήστε λοιπόν να είστε πιο κοινωνικοί.

#4 Δημιουργήστε ένα «δίκτυο»

Από γνωστούς μέχρι συναδέλφους, όλοι όσοι συναντάτε θα μπορούσαν να σας ανοίξουν «πόρτες» ψυχικά, νοητικά και επαγγελματικά και να σας βοηθήσουν να εξελιχθείτε.

#5 Μάθετε να μαγειρεύετε

…Αν δεν ξέρετε ήδη. Θα τρώτε καλύτερα, θα νιώθετε καλύτερα, θα εξοικονομείτε.

#6 Δοκιμάστε νέα πράγματα

Ίσως βρείτε ένα νέο χόμπι που δεν περιμένατε ποτέ να σας αρέσει τόσο. Δοκιμάστε κι ακόμα κι αν δεν το αγαπήσετε, θα μάθετε τουλάχιστον κάτι παραπάνω για τον εαυτό σας.

#7 Κάντε κάτι που σας φοβίζει

Βγείτε από τη… ζώνη άνεσής σας. Δεν μιλάμε βέβαια για ακραίες και επικίνδυνες καταστάσεις. Θα μπορούσατε να εκτεθείτε ανεβαίνοντας στη «σκηνή» σε μια βραδιά καραόκε, να βγείτε για φαγητό μόνοι σας ή ό,τι άλλο υπερβαίνει τους προσωπικούς σας ενδοιασμούς.

#8 Αληθινοί VS ψεύτικοι φίλοι

Μάθετε σιγά σιγά να αναγνωρίζετε τη διαφορά. Επικεντρωθείτε στους ανθρώπους που σας αγαπούν αληθινά και προχωρήστε δίχως να κοιτάξετε πίσω όσον αφορά τους υπόλοιπους.

#9 Αποδεχτείτε τα λάθη σας

Θα κάνετε λάθη. Μπορεί και πολλά. Ε και; Και ποιος δεν κάνει; Αντί να στεναχωριέστε, να μετανιώνετε ή να τα διαγράψετε από τη μνήμη σας, κάντε ό,τι μπορείτε για να μάθετε από αυτά.

#10 Φροντίστε τον εαυτό σας

Τρώτε υγιεινά, κοιμηθείτε καλά, γυμναστείτε. Ο μελλοντικός σας εαυτός θα σας ευγνωμονεί!

#11 Γίνετε όσο εγωιστές «πρέπει»

Γίνετε λίγο εγωιστές. Έτσι, θα κάνετε καλύτερες επιλογές σε όλα τα επίπεδα. Αλλά όχι πολύ εγωιστές ώστε να πληγώνετε τους γύρω σας προκειμένου να τα καταφέρετε.

#12 Θυμηθείτε το χρόνο με την οικογένεια

Οι μεγαλύτεροι από εσάς, οι γονείς σας, οι θείοι, οι παππούδες, μπορούν να σας δώσουν συμβουλές, αφού πολύ απλά… τα έχουν ζήσει. Αν δεν ακούτε τώρα, πιθανότατα θα το μετανιώσετε αργότερα.

#13 Σταματήστε να συγκρίνετε τη ζωή σας με τους λογαριασμούς άλλων στο Instagram

Κανείς δεν είναι τέλειος ούτε υπάρχει αυτό που λέμε μια τέλεια ζωή, ανεξάρτητα από το πόσο τέλεια τα φίλτρα την κάνουν να φαίνεται.

#14 Να είστε «ετοιμοπόλεμοι»

Όσο δύσκολες κι αν είναι οι αλλαγές, οι ανατροπές, οι απογοητεύσεις, κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να κρατήσετε το κεφάλι ψηλά και να αντιμετωπίσετε τις όποιες νέες προκλήσεις κατά μέτωπο.

#15 Δώστε τον καλύτερό σας εαυτό στη δουλειά

Κερδίστε το σεβασμό και ξεχωρίστε στο επάγγελμα που έχετε επιλέξει κάνοντας το καλύτερο που μπορείτε. Τα πράγματα δεν θα πάνε πάντα όπως ελπίζατε, αλλά αν εσείς ξέρετε πως κάνατε ό,τι πραγματικά μπορούσατε, θα είστε ήσυχοι με τον εαυτό σας και θα έχετε ήδη καταφέρει κάτι σπουδαίο.

#16 Μιλήστε λιγότερο, ακούστε περισσότερο

Σε όλους μας αρέσει να μοιραζόμαστε τις ιστορίες μας, αλλά το μυστικό για τη δημιουργία καλών και υγιών σχέσεων είναι να αφήνουμε και τους άλλους να μιλούν και πραγματικά, να τους ακούμε.

#17 «Why so serious»

Θυμηθείτε να σοβαρευτείτε με… μέτρο. Αν και επισήμως είστε προ πολλού ενήλικες, αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να διασκεδάσετε ή να γελάσετε με τον εαυτό σας. Η ζωή θα είναι πιο εύκολη αν μάθετε να παίρνετε τα πράγματα λίγο πιο χαλαρά.

#18 Ακολουθήστε εκείνο που αγαπάτε

Είτε πρόκειται για την καριέρα σας είτε για το χόμπι σας μετά τη δουλειά, βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν πράγματα στη ζωή σας που αγαπάτε. Αφιερώνοντας χρόνο στο να διαβάσετε, στο να δείτε ταινίες, να φάτε το φαγητό που σας αρέσει και ό,τι άλλο απολαμβάνετε, θα διαπιστώσετε πως η ζωή είναι πράγματι… ωραία!

#19 Αγαπήστε το σώμα σας

Ήρθε η ώρα! Κοιταχτείτε στον καθρέφτη και δείτε πόσο όμορφοι είστε. Κάθε υποτιθέμενη ατέλεια είναι αυτό που σας κάνει μοναδικούς και ενδιαφέροντες, οπότε περπατήστε πια μονάχα με αυτοπεποίθηση!

#20 Κεφάλαιο «ταξίδια»

Η επίσκεψη σε άλλα μέρη του κόσμου σας προσφέρει την ευκαιρία να γνωρίσετε τη ζωή άλλων ανθρώπων και να βιώσετε καταστάσεις που θα σας διδάξουν νέα πράγματα για τον εαυτό σας. Επιπλέον, υπάρχουν τόσες πολλές όμορφες τοποθεσίες για να δείτε.

#21 Μην πιέζετε τον εαυτό σας να «ταιριάξει»

Ο καθένας βρίσκεται σε διαφορετικούς δρόμους στη ζωή και παρόλο που μπορεί να αισθάνεστε κάπως για τις επιτυχίες, ή πιο σωστά για τα διαφορετικά βήματα των άλλων, μάθετε ότι είναι εντάξει να είστε διαφορετικοί. Η πρόοδός σας δεν μπορεί να συγκριθεί με κανενός άλλου.

#22 Εκτιμήστε την ελευθερία

Η ζωή είναι γεμάτη ευθύνες μεγαλώνοντας. Αλλά, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε πως έχετε πάντα την ελευθερία να είστε ο εαυτός σας και να κάνετε αυτό που αγαπάτε. Εκτιμήστε πόσο τυχεροί είστε που ζείτε μια ζωή κατά την οποία μπορείτε να επιλέγετε το δικό σας δρόμο κάθε μέρα.