Η αερόβια άσκηση είναι μια μέτριας έντασης σωματική δραστηριότητα, η οποία βελτιώνει την καρδιοαναπνευστική σας ικανότητα και τη γενική σας υγεία ενώ σας βοηθά να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά. Μετράει ως η καθορισμένη σωματική δραστηριότητα που σας κάνει να αναπνέετε πιο έντονα, ανεβάζει τον καρδιακό σας ρυθμό και προκαλεί εφίδρωση. Αυτή η άσκηση έχει έναν συνεχή ρυθμό και περιλαμβάνει την ενεργοποίηση όλων των μεγάλων μυϊκών σας ομάδων.

Όταν την κάνετε σωστά μπορεί να αισθανθείτε ότι ελαφρώς σας… κόβετε η ανάσα, χωρίς όμως να σημαίνει ότι δεν μπορείτε να συνεχίσετε για μεγάλες χρονικές περιόδους ή ότι νιώθετε την ανάγκη ότι θέλετε να καθίσετε. Οι πιο δημοφιλείς μορφές αερόβιας άσκησης περιλαμβάνουν το κολύμπι, το τρέξιμο και το περπάτημα.

Οι τύποι της αερόβιας γυμναστικής

Υπάρχουν διάφορα είδη αεροβικών ασκήσεων, που κυμαίνονται σε δυσκολία και χρόνο. Ξεκινήστε επιλέγοντας κάτι που σας ενδιαφέρει και φροντίστε το επίπεδο να ταιριάζει στον τρόπο ζωής και το επίπεδο της φυσικής σας δραστηριότητας.

Χαμηλής έντασης

Αυτός ο τύπος αερόβιας άσκησης είναι η καλύτερη επιλογή για αρχαρίους και ασκούμενους με μέτρια επίπεδα φυσικής κατάστασης, καθώς περιλαμβάνει ασκήσεις εύκολες αλλά και διασκεδαστικές που σας παρακινούν να προσπαθήσετε περισσότερο και να γυμναστείτε πιο έντονα.

Υψηλής έντασης

Σε αντίθεση με τις ασκήσεις χαμηλής έντασης, σε αυτό το επίπεδο οι ασκήσεις δυσκολεύουν και μπορεί να διαπιστώσετε ότι θα κληθείτε να σηκώσετε και τα δύο πόδια σας από το έδαφος. Υπάρχουν πολλές ασκήσεις εξισορρόπησης και άλματος, για τις οποίες θα χρειαστείτε κορυφαία φυσική φόρμα.

Πώς μας βοηθά να χάσουμε κιλά

Η  αερόβια γυμναστική σε συνδυασμό με την ισορροπημένη διατροφή αποτελούν την κορυφαία μέθοδο αδυνατίσματος. Αυτές οι ασκήσεις όχι μόνο μειώνουν το λίπος, αλλά συμβάλλουν και στην αύξηση της μυϊκής σας αντοχής.

Επιπλέον, το σώμα σας απαιτεί αυξημένη ροή οξυγόνου για να χάσει βάρος, γι’ αυτό η αερόβια άσκηση είναι ο πιο ευεργετικός τρόπος για να χάσετε το περιττό λίπος. Σας επιτρέπει να χάσετε βάρος καθώς μετακινείστε για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να κουράζεστε.

Οι αερόβιες ασκήσεις μπορούν εύκολα να γίνουν στο σπίτι με ελάχιστο έως καθόλου εξοπλισμό. Η εκτέλεση αυτών των ασκήσεων είναι ιδανική για άτομα που δεν έχουν το χρόνο ή δεν θέλουν να επιλέξουν να κάνουν γυμναστική έξω ή στο γυμναστήριο.

Για να ξεκινήσετε, μπορείτε να δοκιμάσετε:

Διάδρομος

Ο διάδρομος είναι το κορυφαίο εργαλείο γυμναστικής. Μπορείτε να τρέξετε ή ακόμα και να περπατήσετε εύκολα και άνετα μέσα από την άνεση του σπιτιού σας. Εάν το τρέξιμο σας φαίνεται πολύ δύσκολο, μπορείτε πάντα να ξεκινήσετε τις ασκήσεις σας με καθημερινό περπάτημα.

Το έντονο περπάτημα θεωρείται εξίσου υγιές με το τρέξιμο, όταν πρόκειται για τη μείωση των καρδιακών παθήσεων και της παχυσαρκίας. Για αυτό φορέστε τα αθλητικά σας και ξεκινήστε.

Σας προτείνουμε τον Διάδρομο Γυμναστικής Homathlon Atmosphere για να κάνετε την πιο αποτελεσματική αερόβια προπόνηση μέσα από την άνεση του σπιτιού σας.

  • Εκτελέστε μία πλήρη αερόβια προπόνηση και κάψτε θερμίδες για ένα πιο καλλίγραμμο σώμα
  • Βελτιώστε την αντοχή και τη φυσική κατάστασή σας
  • Απελευθερώστε την αναπνοή σας και βελτιώστε γενικότερα την αναπνευστική σας ικανότητα
  • Προστατεύστε την καρδειαγγειακή υγεία σας με καθημερινό περπάτημα ή τρέξιμο
  • Τονώστε και ενισχύστε τη γράμμωση των μυών όλου του σώματος και ιδίως των ποδιών

Ποδήλατο

Εάν δεν είστε φαν της βάδισης ή του τζόκινγκ, τότε γιατί να μην επιλέξετε το ποδήλατο; Και τώρα μπορείτε να κάνετε την… βόλτα σας χωρίς να χρειαστεί να φύγετε από το σαλόνι ή το δωμάτιό σας, ανάλογα από το που έχετε βάλει το στατικό σας ποδήλατο.

Τα ποδήλατα γυμναστικής είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν ο στόχος σας είναι η απώλεια βάρους. Το ποδήλατο γυμναστικής καίει θερμίδες, βοηθά στη δημιουργία θερμιδικού ελλείμματος που είναι απαραίτητο για την απώλεια βάρους.

Ο μέσος άνθρωπος μπορεί να κάψει 260 θερμίδες για μια μέτρια βόλτα 30 λεπτών με ένα στατικό ποδήλατο γυμναστικής, κάτι που μπορεί να συμβάλει στους συνολικούς στόχους σας για απώλεια βάρους.

Δικό μας αγαπημένο είναι το Μαγνητικό Ποδήλατο Γυμναστικής Zipro One S, που έρχεται σε μοναδικό σχεδιασμό υψηλής αισθητικής σε μαύρο χρώμα με μια χρυσή λεπτομέρεια.

Έχει λεπτό σχήμα και συμπαγές μέγεθος, ενώ ο σχεδιασμός του είναι ισχυρός και σταθερός. Το μαγνητικό σύστημα παρέχει 8 επίπεδα αντίστασης. Η εύκολη ρύθμιση εξασφαλίζεται από ένα άνετο κουμπί που βρίσκεται στο τιμόνι. Η ρύθμιση ύψους της σέλας επιτρέπει άνετη προπόνηση για άτομα με διαφορετικό ύψος.

Η μεγάλη οθόνη που περιλαμβάνει, βελτιώνει την αναγνωσιμότητα και το ειδικό ράφι για τοποθέτηση smartphone ή tablet διευκολύνει τη χρήση των εκπαιδευτικών εφαρμογών και σας επιτρέπει να είστε συνδεδεμένοι συνεχώς. Τα 3 λειτουργικά κουμπιά εξασφαλίζουν εύκολη λειτουργία και οι προ εγκατεστημένες λειτουργίες σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε τις παραμέτρους εκπαίδευσης.

Κωπηλασία

Για να κάνετε κωπηλασία στο σπίτι, θα χρειαστείτε φυσικά κωπηλατική μηχανή, που είναι ένα ιδανικό μηχάνημα για απώλεια κιλών. Προσφέρει μια ολοκληρωμένη προπόνηση χαμηλής έντασης για ολόκληρο το σώμα και σας βοηθά να αυξήσετε τον καρδιακό σας ρυθμό.

Καθώς κάνετε κωπηλασία «καίτε» λίπος από ολόκληρο το σώμα και από την περιοχή του κορμού, περιοχή που το λίπος τείνει να συσσωρεύεται με τα χρόνια.

Η κωπηλατική Nix, από την εταιρία Zipro, δεν επιβαρύνει τις αρθρώσεις, βελτιώνει τη συνολική φυσική κατάσταση του σώματος και σας επιτρέπει να χτίσετε ή να ενισχύσετε την κατάσταση και να κάψετε αποτελεσματικά το λίπος.

Εντυπωσιάζει με τον σχεδιασμό της και δημιουργεί εξαιρετικές συνθήκες για την ενεργοποίηση ολόκληρου του σώματος κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Διαθέτει σύστημα μαγνητικής αντίστασης 8 επιπέδων και εξασφαλίζει ομαλή λειτουργία χωρίς κραδασμούς και χωρίς βλάβες. Η ρύθμιση γίνεται με ένα κουμπί που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση κάτω από τον πίνακα του υπολογιστή.

Το κάθισμα παρέχει άνεση κατά τη διάρκεια της άσκησης και τα μεγάλα αντιολισθητικά πέλματα παρέχουν σταθερή υποστήριξη. Οι ρυθμιζόμενοι ιμάντες σταθεροποιούν τα πόδια και σας επιτρέπουν να εστιάσετε μόνο στην προπόνηση.

Θα τα βρείτε όλα, σε εξαιρετικά συμφέρουσες τιμές, μέσα από την απεριόριστη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε όργανα γυμναστικής ενώ θα τα παραλάβετε χωρίς κόπο στην πόρτα σας, στην ώρα τους χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας, όπου κι αν βρίσκεστε στην χώρα.

Με την Παράδοση σε σημείο παραλαβής SHOPFLIX μπορείτε να παραλάβετε αλλά και να επιστρέψετε την παραγγελία σας  εύκολα και άμεσα σε πάνω από 600 επιλεγμένα σημεία και καταστήματα, που θα βρείτε δίπλα στο σπίτι σας, στην γειτονιά σας ή στον χώρο εργασίας σας.

Με το SHOPFLIX.GR οι αγορές σας είναι πιο εύκολες από ποτέ, αφού μπορείτε να αγοράσετε ό,τι κι αν θέλετε με έως και 60 άτοκες δόσεις.

Και μην ξεχνάτε ότι γιορτάζουν 1 χρόνο Shopflix με μοναδικά και πλούσια δώρα.