Ενώ η άσκηση έχει πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου του βάρους, της πρόληψης ασθενειών και της βελτίωσης της διάθεσης και άρα πολύ καλά κάνετε και πάτε γυμναστήριο, τα μικρόβια μπορούν να ευδοκιμήσουν μέσα στους κλειστούς αυτούς χώρους. Αυτό θα μπορούσε να σας θέσει σε κίνδυνο για μια ποικιλία κοινών δερματικών λοιμώξεων, εκτός κι αν λάβετε τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Για να αποτρέψετε τις δερματικές λοιμώξεις στο γυμναστήριο

Διαβάστε επίσης: Γυμναστική: Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε τις ασκήσεις;

Φοράτε φαρδιά ρούχα που απομακρύνουν την υγρασία

Αυτό θα βοηθήσει να διατηρήσετε το δέρμα σας στεγνό και να αποτρέψετε την ανάπτυξη μικροβίων. Θυμηθείτε να πλένετε τα ρούχα του γυμναστηρίου κάθε φορά που τελειώνετε την προπόνησή σας.

Να φοράτε πάντα παπούτσια

Ειδικά γύρω από τις πισίνες, στα αποδυτήρια και τα ντους. Έχετε ένα ζευγάρι παπούτσια- σαγιονάρες στην τσάντα σας ώστε ποτέ να μη χρειαστεί να περπατήσετε ξυπόλητοι.

Κρατήστε τυχόν κοψίματα καθαρά και καλυμμένα

Επιπλέον, αποφύγετε να χρησιμοποιείτε σάουνες, ατμόλουτρα και τζακούζι μέχρι να επουλωθεί η πληγή σας.

Απολυμάνετε τον εξοπλισμό πριν και μετά τη χρήση του

Καθαρίστε τον εξοπλισμό με απολυμαντικά μαντηλάκια ή σπρέι. Για πρόσθετη προστασία, σκεφτείτε να βάλετε ένα «φράγμα», όπως μια πετσέτα, μεταξύ του δέρματός σας και των επιφανειών, όπως το κάθισμα του ποδηλάτου. Εάν έχετε δικό σας εξοπλισμό, όπως ένα στρώμα γιόγκα, φέρτε τον από το σπίτι αντί να χρησιμοποιείτε του γυμναστήριου.

Πλένετε τα χέρια σας αμέσως μετά την άσκηση

Και κάντε ντους το συντομότερο δυνατό. Επίσης, ποτέ μην μοιράζεστε είδη προσωπικής φροντίδας, συμπεριλαμβανομένων πετσετών και ξυραφιών.

Έχετε το νου σας…

Τέλος, πρέπει να γνωρίζετε πως χωρίς θεραπεία, οι δερματικές λοιμώξεις μπορεί να επιδεινωθούν. Προσέχετε λοιπόν το δέρμα σας και εάν παρατηρήσετε σημάδια λοίμωξης, όπως αυξημένο πόνο ή οίδημα, πύον ή επίμονη ερυθρότητα, κλείστε άμεσα ραντεβού με το δερματολόγο σας.

Ακολουθήστε το στο Google News