Υλικά

2 μεγάλα πορτοκάλια

1½ κουταλιά της σούπας μουστάρδα

1½ κουταλάκι του γλυκού μέλι

1 κουταλιά της σούπας ξύδι λευκό κρασί

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 μεγάλα καρότα, καθαρισμένα

250 γρ. χαλούμι, κομμένο σε φέτες

100 γρ. σπανάκι baby

Εκτέλεση

Καθαρίστε τη φλούδα και αφαιρέστε το κουκούτσι από τα πορτοκάλια. Χρησιμοποιήστε ένα μικρό πριονωτό μαχαίρι για να τεμαχίσετε το πορτοκάλι, κρατώντας τους χυμούς σε ένα μπολ. Προσθέστε τη μουστάρδα, το μέλι, το ξύδι, το λάδι και κάποια καρυκεύματα στο μπολ και ανακατέψτε καλά.

Τρίψτε το καρότο μέσα στο μπολ με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε απαλά. Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και ψήνετε το χαλούμι για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές. Περάστε το baby σπανάκι μέσα από τα καρότα που έχετε στρώνει. Τοποθετήστε το μείγμα σε πιάτα και προσθέστε από πάνω το χαλούμι και τα πορτοκάλια.