Το CrossFit είναι μια ιδανική άσκηση για τη βελτίωση της αναερόβιας αντοχής και την οικοδόμηση μυών, ενισχύοντας όλες τις μυϊκές ομάδες, ιδιαίτερα τα χέρια και τα πόδια. Αποτελείται από έναν συνδυασμό διαφορετικών προπονήσεων και αδιαμφισβήτητα αυτό το ξεχωρίζει κάνοντάς το ένα ιδανικό είδος προπόνησης με πολλά οφέλη για άνδρες και γυναίκες.

4 οφέλη του CrossFit

#1 Ενισχύει την αυτοπεποίθηση

Επιτυγχάνοντας τους στόχους της φυσικής μας κατάστασης και βελτιώνοντας τις λειτουργίες του σώματός μας, αποκτάμε αυτοπεποίθηση και ευεξία. Συνειδητοποιούμε ότι είμαστε ικανοί να κάνουμε πράγματα που αρχικά μπορεί να πιστεύαμε πως ήταν αδύνατα. Σαν αποτέλεσμα, η διάθεσή μας ανεβαίνει και έχουμε μεγαλύτερο κίνητρο να συνεχίσουμε την προπονητική μας ρουτίνα.

Διαβάστε επίσης: Γιόγκα: Μειώνει το άγχος και βελτιώνει τη μνήμη των εργαζομένων

#2 Βελτιώνει την ικανότητά μας να εργαζόμαστε υπό πίεση

Το CrossFit είναι απαιτητικό για το σώμα. Μάλιστα, στις απαρχές του, ήταν ένα πρόγραμμα που απευθυνόταν σε στρατιωτικούς και αστυνομικούς. Στη συνέχεια, σταδιακά επεκτάθηκε στον γενικό πληθυσμό.

Κάνοντας όσο το δυνατόν περισσότερες επαναλήψεις εντός ενός χρονικού ορίου, προσαρμοζόμαστε στο να αποδίδουμε επαρκώς υπό πίεση και μάλιστα χωρίς άγχος από ένα σημείο και μετά.

#3 Βελτιώνει την αυτοαντίληψη

Η προπόνηση με ελεύθερα βάρη και οι πολλές επαναλήψεις μπορεί να βοηθήσουν ένα άτομο να χτίσει μυϊκή μάζα και να μειώσει το σωματικό λίπος. Αυτές οι αλλαγές γίνονται αντιληπτές στην εικόνα του σώματός του, ενισχύοντας τελικά την αυτοαντίληψη.

Αυτό επιβεβαιώνεται από μελέτη που δημοσιεύτηκε από το Argentine University of Enterprise και δείχνει τη θετική συσχέτιση που υπάρχει μεταξύ της πρακτικής του CrossFit και της σωματικής αυτοαντίληψης. Αυτό σημαίνει ότι, όσο περισσότερο εξασκείτε αυτό το πρόγραμμα γυμναστικής, τόσο περισσότερες θετικές αλλαγές στην εικόνα του εαυτού σας θα απολαμβάνετε.

#4 Αποσύνδεση από την καθημερινή ρουτίνα

Ένας από τους κύριους λόγους για να εξασκηθείτε στο CrossFit είναι ότι είναι μια τέλεια ευκαιρία να περάσετε χρόνο με τον εαυτό σας και να ξεφύγετε από τη ρουτίνα. Η άσκηση γενικά είναι ο τέλειος τρόπος για να αποσπάσετε την προσοχή σας και να την εστιάσετε σε πράγματα που δεν σχετίζονται με τις υποχρεώσεις σας.

Αυτό το «διανοητικό διάλειμμα» είναι πολύ ωφέλιμο και βοηθά στη βελτίωση της απόδοσής μας σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Πρέπει να «αποσυνδεόμαστε» για τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα. Όχι μόνο για να ανακουφίσουμε το άγχος αλλά και για να αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα με μια φρέσκια και ανανεωμένη νοοτροπία.

*Προσοχή

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα της εξάσκησης του CrossFit είναι οι τραυματισμοί που μπορεί να προκληθούν εάν ασκείστε χωρίς καμία επίβλεψη ή έλεγχο. Το να πιέζετε το σώμα σας πέρα από τα όριά του είναι ένα πολύ μεγάλο λάθος που πρέπει πάντα να αποφεύγετε.