Μπορεί να είναι δύσκολο να εντάξετε την πρωινή άσκηση στην καθημερινότητά σας, όταν όμως καταφέρετε να προπονείστε το πρωί, πολύ σύντομα θα αισθανθείτε… άλλος άνθρωπος από πολλές απόψεις.

Βγαίνοντας από το φαύλο κύκλο μιας καθιστικής ζωής, βοηθάμε το σώμα μας να είναι γερό και δυνατό για περισσότερα χρόνια, το νου μας να λειτουργεί καλύτερα και την διάθεσή μας να είναι καλύτερη κάθε μέρα.

Μια αισιόδοξη στάση ζωής και ένα δυνατό σώμα είναι στενά συνδεδεμένο με κάθε πτυχή της ζωής μας, κάνοντάς την πιο ουσιαστική και τελικά πιο χαρούμενη.

Διαβάστε επίσης: Πρωτεΐνη: Επιπλέον πρόσληψη, περισσότερα κέρδη από την προπόνηση;

Πώς να ξεκινήσετε να γυμνάζεστε το πρωί

Με αυτές τις 4 συμβουλές, η πρωινή προπόνηση μπορεί να σας γίνει, συνήθεια:

#1 Ξεκινήστε από τη διατροφή σας

Για να ξεκινήσετε τη μέρα σας με προπόνηση, προγραμματίστε το μενού της. Πριν ξεκινήσετε τη ρουτίνα άσκησης, είναι σημαντικό να φάτε κάτι ελαφρύ (όπως πχ. μια χούφτα ξηρούς καρπούς). Είναι άλλωστε αντιπαραγωγικό, ίσως ακόμα και επικίνδυνο να προπονείστε με άδειο στομάχι.

Μετά την προπόνηση καταναλώστε ένα πλήρες πρωινό που μπορεί ενδεικτικά να περιλαμβάνει: γαλακτοκομικά, φρούτα και ένα τοστ.

Εάν πάτε για δουλειά μετά την προπόνηση, φροντίστε από το βράδυ να έχετε προετοιμάσει να πάρετε μαζί σας ένα υγιεινό γεύμα.

Αυτό θα σας βοηθήσει να είστε πιο παραγωγικοί μέσα στην ημέρα και τα οφέλη των πρωινών σας ασκήσεων θα ενισχυθούν σημαντικά. Ο εκ των προτέρων προγραμματισμός, θα απομακρύνει επίσης κάθε ανησυχία και γενικά θα νιώθετε πιο ξεκούραστοι όλη την ημέρα.

Θυμηθείτε ότι η πρωινή προπόνηση επιταχύνει τον μεταβολισμό σας. Έτσι, το σώμα λειτουργεί καλύτερα και καίει περισσότερο λίπος για το υπόλοιπο της ημέρας. Τα υγιεινά σνακ ενδιάμεσα στα κυρίως γεύματα επίσης θέτουν το μεταβολισμό σε συνεχή λειτουργία.

Ο συνδυασμός επομένως προπόνησης- υγιεινής διατροφής είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας.

#2 Αλλάξτε τις ρουτίνες άσκησης

Εάν κάνετε την ίδια ακριβώς προπόνηση κάθε εβδομάδα, αργά ή γρήγορα, θα κουραστείτε. Μια καλή ιδέα είναι να εγγραφείτε σε ομαδικά μαθήματα, στα οποία οι ασκήσεις μπορεί ποικίλλουν καθημερινά.

Εάν πάλι θέλετε να προπονείστε μόνοι, δοκιμάστε να κάνετε cardio τη μία μέρα, προπόνηση ενδυνάμωσης την άλλη, κυκλική προπόνηση την επομένη και ούτω καθεξής. Και εδώ, η οργάνωση και ο σχεδιασμός εκ των προτέρων, βοηθούν.

Φυσικά, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε την προθέρμανση για να «ξυπνάτε» τους μύες σας και να αποφεύγετε τραυματισμούς.

#3 Προπόνηση με παρέα

Η γυμναστική με έναν προπονητή ή με έναν φίλο πρώτον είναι πιο διασκεδαστική και δεύτερον, θα σας δώσει μεγαλύτερο κίνητρο.

Αν πάλι δεν προτιμάτε τίποτα από τα δυο, τουλάχιστον ξεκινήστε τη μέρα σας με μουσική! Τα αγαπημένα σας τραγούδια έχουν την ικανότητα να σας κάνουν να αισθάνεστε καλύτερα κάθε πρωί και θα σας διευκολύνουν να συνεχίσετε ακόμα και σε δύσκολες μέρες.

#4 Μην ξεχνάτε να ξεκουράζεστε

Δεν θα μπορείτε να προπονηθείτε νωρίς το πρωί εάν δεν έχετε ξεκουραστεί καλά το προηγούμενο βράδυ. Φροντίστε λοιπόν να κοιμάστε 7 με 9 ώρες κάθε βράδυ.

Αντίστοιχα, όσο είστε σωματικά δραστήριοι το πρωί, θα ξεκουράζεστε καλύτερα το βράδυ.