Υλικά

½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης

¼ φλιτζάνι αλεύρι για κέικ

1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

3 κουταλιές της σούπας κρύο ανάλατο βούτυρο, σε κύβους

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

¼ φλιτζάνι παγωμένο νερό

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, για να πασπαλίσουμε

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα και αφήστε το στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι ολικής αλέσεως, το αλεύρι για κέικ και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέστε τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.

Προσθέστε το ξηρό μείγμα στον επεξεργαστή τροφίμων. Προσθέστε τους κύβους κρύου βουτύρου και χτυπήστε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρά ψίχουλα. Καθώς χτυπάτε, ρίξτε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το νερό. Η ζύμη θα πρέπει να μοιάζει με μεγάλους σβώλους σε αυτό το σημείο.

Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε σε μια μπάλα. Πασπαλίστε με λίγο ακόμα αλεύρι τη ζύμη και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε έναν πλάστη για να την ανοίξετε.

Κόψτε τη ζύμη σε τετράγωνα. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, τρυπήστε κάθε τετράγωνο και έπειτα μεταφέρετε τα στο ταψί. Πασπαλίστε με αλάτι. Ψήστε για 7 έως 12 λεπτά ή μέχρι τα κράκερ να ροδίσουν.