Η chair yoga είναι ένας ήπιος και εύκολος τύπος yoga που μπορείτε να κάνετε ενώ κάθεστε.

Το πιο σπουδαίο πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να εφαρμοστεί εύκολα, ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης. Μπορείτε να την κάνετε στο σπίτι και στα περισσότερα περιβάλλοντα εργασίας ή εκπαίδευσης.

Πάρτε λοιπόν μια καρέκλα, καθίστε αναπαυτικά ακουμπώντας τα πόδια σας στο πάτωμα. Πριν ξεκινήσετε πάρτε μια βαθιά αναπνοή και διώξετε κάθε αρνητική σκέψη από το μυαλό σας.

Τα οφέλη της chair yoga

Ευλυγισία

Η ικανότητα να λυγίζετε, να στρίβετε, να τεντώνεστε και να κινείστε ελεύθερα μπορεί να κάνει την καθημερινότητά σας πιο εύκολη.

Η chair yoga σας επιτρέπει να κάνετε τις δραστηριότητες που αγαπάτε με μεγαλύτερη ευκολία.

Να θυμάστε ότι ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσετε να βελτιώνετε την κινητικότητά σας.

Δύναμη

Η chair yoga χτίζει δύναμη ενεργοποιώντας όλους τους μυς τους σώματος. Όταν γινόμαστε πιο δυνατοί, έχουμε και καλύτερη ισορροπία, γεγονός που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πτώσεων.

Μπορεί, επίσης, να βελτιώσει την ικανότητα του σώματός σας να αντέχει σε τραυματισμούς, ενισχύοντας την οστική του πυκνότητα.

Μπόνους: Η μεγαλύτερη μυϊκή μάζα αυξάνει την ικανότητά σας να καίτε θερμίδες.

Καλύτερος ύπνος

Επειδή η chair yoga είναι χαλαρωτική, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ηρεμήσετε και να καταπολεμήσετε την αϋπνία.

Λιγότερο άγχος

Όπως όλες οι μορφές yoga, μπορεί να ανεβάσει τη διάθεση και την αυτοπεποίθησή σας, καθώς και να ανακουφίσει από το άγχος και τα συμπτώματα κατάθλιψης.

Έλεγχος βάρους

Ακριβώς επειδή έχει την ιδιότητα να μειώνει τα επίπεδα του άγχους και να προσφέρει χαλάρωση, περιορίζει την τάση σας να εκτονώνεστε μέσω του φαγητού.

Αφού δεν είστε πια τόσο ευάλωτοι στο συναισθηματικό φαγητό, έχετε τον έλεγχο της ποσότητας φαγητού που καταναλώνετε.

Προστατεύει την σπονδυλική σας στήλη

Αυτό είναι ένα από τα πιο ευεργετικά οφέλη της chair yoga για όσους κάνουν καθιστική ζωή ή επαναλαμβανόμενες κινήσεις στην εργασία τους.

Η σπονδυλική στήλη και η μέση σας χρειάζεται να αντέξουν μεγάλο βάρος. Όταν καμπουριάζετε, το σώμα σας καταβάλλει μεγάλες, επίπονες προσπάθειες να στηρίξει το βάρος σας.

Αυτό μπορεί να προκαλέσει χρόνιους πόνους, δυσκινησία και αρθρίτιδα.

Επίσης, οι σπονδυλικοί δίσκοι που απορροφούν τους κραδασμούς, χρειάζονται κίνηση, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος να προσλάβουν τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζονται, για να λειτουργήσουν σωστά.

Η chair yoga διαθέτει όλες τις κατάλληλες στάσεις, για να βοηθήσει το σώμα σας να κινείται και να στηρίζεται σωστά, μειώνοντας έτσι τον πόνο που σχετίζεται με το κεφάλι, τη μέση και τον αυχένα.

Chair yoga στο γραφείο

Δε χρειάζεται να έχετε κάποιον ιδιαίτερο εξοπλισμό μαζί σας, μόνο την καρέκλα σας και 5 λεπτά από το διάλειμμά σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε την απλή ρουτίνα που ακολουθεί στο παρακάτω βίντεο: