Υλικά

150γρ. ελαιόλαδο

90γρ. καστανή ζάχαρη

50γρ. χυμό πορτοκαλιού

200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

100γρ. νιφάδες βρώμης

70γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα

1/4 κ.γ. κανέλα

1 πρέζα αλάτι

100 γρ. κουβερτούρα, για την επικάλυψη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάλτε το λάδι, το χυμό την ζάχαρη και ανακατέψτε καλά.

Προσθέστε τα στερεά υλικά και τέλος τα αμύγδαλα.

Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

Σχηματίστε μπαλίτσες στο μέγεθος ενός καρυδιού και τις τοποθετήστε τις σε ταψί με λαδόκολλα.

Πιέστε ελάχιστα από πάνω.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 20′ περίπου έως ότου ροδίσουν.

Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.

Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα μπορείτε να τα βουτήξετε από τη μισή πλευρά ή να περιχύσετε από πάνω την σοκολάτα.