Ενώ το πρωινό γεύμα μπορεί να είναι τόσο απλό και γρήγορο όσο ένα smoothie ή λίγο γιαούρτι, συχνά το… θυσιάζουμε στο βωμό των χρονικών περιορισμών ή των πολλών υποχρεώσεων, επαγγελματικών ή προσωπικών. Ωστόσο, αυτή η συνήθεια δεν είναι η καλύτερη, ειδικά εάν θέλετε να χάσετε κιλά.

Το πρώτο γεύμα της ημέρας δεν χρειάζεται να είναι χρονοβόρο ή να απαιτεί αμέτρητα υλικά. Στην πραγματικότητα, με λιγότερα από πέντε υλικά και χωρίς χρόνο μαγειρέματος, μπορείτε να έχετε ένα νόστιμο και καλά ισορροπημένο γεύμα.

Το πρωινό σας πρέπει να περιέχει έναν συνδυασμό πρωτεΐνης, καλών λιπαρών και φυτικών ινών. Αυτή η ισορροπία θρεπτικών συστατικών θα σας χαρίσει πολύτιμη ενέργεια και θα σας κάνει να νιώθετε χορτάτοι και ικανοποιημένοι ενώ είναι λιγότερο πιθανό να επιλέγετε θερμιδικές τροφές μέσα στην μέρα.

Ποιο είναι το κορυφαίο πρωινό για να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά;

Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε ένα μπολ, γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, λίγους ξηρούς καρπούς (προσοχή είναι εξαιρετικά θρεπτικοί αλλά και θερμιδικά «πυκνοί») και κομμάτια φρέσκων φρούτων.

Αυτή η θρεπτική σύνθεση απαιτεί λίγα συστατικά και ελάχιστη προσπάθεια και μπορεί να ενισχύσει τις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους.

Επιλέξτε τα φρούτα σας με βάση τις προτιμήσεις και την εποχικότητα, ενσωματώστε μια ποικιλία ξηρών καρπών για να καλύψετε τις προτιμήσεις σας στη γεύση και την υφή και συμπληρώστε το μπολ σας με μπαχαρικά όπως η κανέλα για ένα μπόνους γεύσης χωρίς θερμίδες.

#Γεμάτο πρωτεΐνη

Σε ένα γιαούρτι χαμηλών λιπαρών περιέχονται περίπου 10 γραμμάρια χορταστικής πρωτεΐνης, που θα σας δώσει την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσετε την ημέρα σας.

Για μέγιστα οφέλη, φροντίστε να έχει όσο το δυνατόν υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και ελάχιστη ζάχαρη.

#Γεμάτο φυτικές ίνες

Οι ξηροί καρποί και τα φρούτα είναι εξαιρετικές πηγές ευεργετικών φυτικών ινών. Πρόκειται για ένα χορταστικό συστατικό, που θα σας κρατήσει χορτάτους για περισσότερο.

Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στη διατήρηση της πείνας και του σακχάρου στο αίμα υπό έλεγχο, ευνοούν την ομαλή κινητικότητα του εντέρου και μπορεί ακόμα να μειώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης, σύμφωνα με τους ειδικούς της Mayo Clinic.

#Γεμάτο καλά λιπαρά

Οι ξηροί καρποί που επιλέγετε να ενσωματώσετε στο πρωινό είναι γεμάτοι ευεργετικά για την καρδιά λιπαρά, που διαδραματίζουν κομβικό ρόλο και σε άλλες σωματικές λειτουργίες.

Τα ωμέγα-3 λιπαρά που βρίσκονται σε ορισμένους ξηρούς καρπούς, όπως τα καρύδια, εξυπηρετούν πολλές λειτουργίες, όπως η μείωση της φλεγμονής στο σώμα.

Επιπλέον φαίνεται να συμβάλλουν στην μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, τη βελτίωση των επιπέδων χοληστερόλης και τον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.

#Γεμάτο μικροθρεπτικά συστατικά

Τα συγκεκριμένα συστατικά στο πρωινό σας είναι γεμάτα βιταμίνες και μέταλλα, απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.

Τα μικροθρεπτικά συστατικά που βρίσκονται ειδικά στα φρούτα συμβάλλουν στην παραγωγή ενέργειας και την ενεργοποίηση του μεταβολισμού, επιτρέποντας στο σώμα σας να χρησιμοποιεί σωστά την ενέργεια από το φαγητό σας.

Η κατανάλωση μιας ποικιλίας μικροθρεπτικών συστατικών κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να προάγει επίσης τη συνολική ευεξία.