Κυριακή και ύστερα η… αγαπημένη Δευτέρα στην οποία το μυαλό σας ήδη μπορεί να «τρέχει». Αντί να σπαταλάτε την ημέρα ξεκούρασής σας σκεπτόμενοι την δύσκολη εβδομάδα μπροστά σας, εκμεταλλευτείτε την τόσο για να «αποσυνδεθείτε» όσο και για να προετοιμαστείτε όσο καλύτερα γίνεται για τις επόμενες.

Τι θα μπορούσατε να κάνετε;

Μην χάνετε τον έλεγχο της ρουτίνας σας

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ρουτίνες που μπορεί να αφορούν τη διατροφή και τον ύπνο, συχνά αλλάζουν. Και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αρκεί να μην μεταβάλλονται σε τέτοιο βαθμό που να δυσκολεύουν την ανάκτηση της εστίασης και του κινήτρου την επόμενη μέρα.

Αντί να περάσετε όλη την Κυριακή ξαπλωμένοι ή «σκρολάροντας» στο κινητό, διατηρήστε τη ρουτίνα σας όσο το δυνατόν πιο κοντά σε ό,τι κάνετε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας με ένα για παράδειγμα σταθερό πρόγραμμα ύπνου. Δεν αλλάζει κάτι αν έχετε την ανάγκη να κοιμηθείτε 1-2 ώρες παραπάνω, σας αξίζει άλλωστε, αλλά καλό θα ήταν να μην το παρακάνετε.

Είστε από εκείνους που σημειώνετε τις υποχρεώσεις της εβδομάδας;

Κάντε το και την Κυριακή, συνδυάζοντας έξυπνα εργασίες που πρέπει να γίνουν μαζί ώστε να ξυπνήσετε πιο ξέγνοιαστοι τη Δευτέρα.

Επιπλέον, σκεφτείτε να κάνετε κάποιες δουλειές του σπιτιού που δύσκολα γίνονται μεσοβδόμαδα και ιδανικά να προετοιμάσετε κάποια γεύματα έτσι ώστε να μην σας πέφτουν όλα μαζί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Βέβαια, μην ξοδεύετε όλη την Κυριακή σε αυτές τις εργασίες. Παρόλο που είναι σημαντικές, χρειάζεστε χρόνο για να αποσυμπιεστείτε. Και με αυτό ακριβώς θα ασχοληθούμε παρακάτω.

Κάντε ό,τι σας διασκεδάζει

Μεσημεριανό με φίλους, συμμετοχή σε έναν φιλικό αγώνα, παιχνίδι έξω με τα παιδιά. Ό,τι κι αν είναι αυτό που σας ευχαριστεί είναι κρίμα να το στερηθείτε σήμερα.

Είναι βέβαιο πως επιλέγοντας μια δραστηριότητα που σας «γεμίζει», και θα χαλαρώσετε αλλά και θα γεμίσετε τις μπαταρίες σας.

Τι έχω να περιμένω αυτή την εβδομάδα;

Να πάτε θέατρο; Να μιλήσετε με ένα φίλο που έχετε καιρό; Να κάνετε μια μεγάλη βόλτα στο πάρκο με το σκύλο σας την Παρασκευή το απόγευμα;

Όλοι οι στόχοι της εβδομάδας αποτελούν ευχάριστες πινελιές που μειώνουν το άγχος της καθημερινότητας.

Αφιερώστε χρόνο σε εσάς

Τα βράδια της Κυριακής, μείνετε λίγο μόνοι. Μπορείτε να επιλέξετε να μην σκέφτεστε τίποτα. Μπορεί πάλι να θέλετε να αναλογιστείτε κάποια πράγματα από την εβδομάδα που πέρασε, τομείς της ζωής σας που θα θέλατε να βελτιώσετε ή τους λόγους για τους οποίους νιώθετε ευγνώμονες.

Έτσι, μπορείτε να ενισχύσετε την αυτογνωσία και να βάλετε τα πράγματα στο μυαλό σας σε τάξη, μια… πολυτέλεια που τις περισσότερες φορές, μόνο η Κυριακή μπορεί να μας προσφέρει.