Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να επαναφορτίσετε το μυαλό και το σώμα σας μετά από 8+ ώρες στη δουλειά καθισμένοι σε ένα γραφείο:

Καταναλώστε ένα δυναμωτικό γεύμα

Η επιλογή του μεσημεριανού φαγητού θα επηρεάσει την απόδοσή σας το απόγευμα.

Για να αποφύγετε την ανεπιθύμητη πτώση της ενέργειας γύρω στις 6:00 μ.μ., καταναλώστε ένα δυναμωτικό γεύμα (όχι βαρύ και λιπαρό).

Μια πηγή πρωτεΐνης, όπως κοτόπουλο, ψάρι, μοσχάρι, όσπρια, μαζί με σύνθετους υδατάνθρακες, όπως το καστανό ρύζι, και μια σαλάτα αποτελούν τον τέλειο συνδυασμό.

Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας

Εάν η ημέρα σας αναμένεται δύσκολη, τότε υποσχεθείτε στον εαυτό σας μια απογευματινή ανταμοιβή, που θα σας κάνει να την περιμένετε με ευχαρίστηση, π.χ., να περάσετε από το αγαπημένο σας βιβλιοπωλείο στην επιστροφή από τη δουλειά ή να πιείτε καφέ με έναν φίλο.

Χαλαρώστε στη στιγμή

Κινήστε αργά και κυκλικά το κεφάλι προς τα δεξιά, μετά αριστερά.

Επαναλάβετε μερικές φορές.

Κλείστε τα μάτια.

Πάρτε μια αργή, βαθιά εισπνοή.

Εκπνοή.

Επαναλάβετε, συγκεντρωθείτε στην αναπνοή.

Οραματιστείτε κάτι καλό

Εμπιστευτείτε τη ζωή και πιστέψτε ότι θα σας φέρει αυτό που επιθυμείτε, μέσω βέβαια και της δικής σας προσπάθειας και στοχοπροσήλωσης.

Βγάλτε τα παπούτσια σας

Τα παπούτσια πρέπει να μένουν έξω από το σπίτι, ώστε να αποτραπεί η μεταφορά μικροβίων στα δωμάτια.

Σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες από τα πανεπιστήμια της Αριζόνα και του Χιούστον, στο εξωτερικό μέρος των παπουτσιών κρύβονται περισσότερα από 420.000 μικρόβια.

Παίξτε με τη γάτα ή τον σκύλο σας

Η παρουσία ενός κατοικιδίου στο σπίτι μειώνει τα επίπεδα του στρες.

Πιείτε ένα τσάι

Βάλτε σε ένα φλιτζάνι με καυτό νερό ένα ξυλάκι κανέλας, μία μικρή φλούδα πορτοκαλιού και δύο κλωναράκια τσάι του βουνού.

Αφήστε τα τρία λεπτά να απελευθερώσουν τις τονωτικές τους ουσίες και στη συνέχεια απολαύστε το ρόφημα σκέτο ή με λίγο μέλι.

Ακούστε λίγη μουσική

Μειώνει την πίεση, ανακουφίζει τον πόνο, νικά το στρες… Διαλέξτε ήρεμες μελωδίες χωρίς στίχους, όπως ένα κομμάτι κλασικής μουσικής, για λίγη χαλάρωση.

Μην πέσετε για ύπνο νηστικοί

Για να κοιμηθείτε καλά και να ξυπνήσετε γεμάτοι ενέργεια, φροντίστε το τελευταίο γεύμα της ημέρας σας να είναι εύπεπτο, όχι λιπαρό και πικάντικο και να περιλαμβάνει πάντα σαλάτα.

Καταναλώστε το επίσης τουλάχιστον τρεις ώρες πριν κοιμηθείτε.

Αγκαλιάστε ό,τι αγαπάτε

Το να αγκαλιάσετε κάποιον που αγαπάτε αυξάνει τα επίπεδα της ωκυτοκίνης, ορμόνης που με τη σειρά της μειώνει τις ορμόνες του στρες.

Αερίστε την κρεβατοκάμαρά σας

Πριν ξαπλώσετε στο κρεβάτι σας, αερίστε το δωμάτιό σας για 10 λεπτά περίπου, καθώς η καθαρή ατμόσφαιρα συμβάλλει στον καλύτερο ύπνο.

Ρυθμίστε τη θερμοκρασία

Η θερμοκρασία στο υπνοδωμάτιο καλό είναι να κυμαίνεται στους 18-22 βαθμούς Κελσίου, γιατί τόσο η πολλή ζέστη όσο και το κρύο αυξάνουν τον αριθμό των αφυπνίσεων.

Ξεβαφτείτε

Μην πέφτετε ποτέ για ύπνο χωρίς να καθαρίσετε το πρόσωπό σας.

Επιλέξετε ένα καθαριστικό κατάλληλο για τον τύπο του δέρματός σας και αφαιρέστε προσεκτικά το μακιγιάζ.

Έτσι απελευθερώνετε τους πόρους από το make-up και τους ρύπους.

Πλύντε τα δόντια σας

Μην αμελείτε ποτέ το πλύσιμο των δοντιών μετά το τελευταίο γεύμα της ημέρας, όσο κουρασμένοι κι αν είστε.

Κλείστε τα φώτα

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «Proceedings of the National Academy of Sciences», ο ύπνος υπό έστω και λίγο φωτισμό θα μπορούσε να οδηγήσει στην εκδήλωση σοβαρών προβλημάτων υγείας.