Η πρωινή γυμναστική μπορεί να μην σας ακούγεται… ελκυστική αλλά αξίζει να την βάλετε στο πρόγραμμα καθώς θα «φωτίσει» τη μέρα σας, γεμίζοντάς σας θετική διάθεση και ενέργεια. Πώς όμως θα σηκωθείτε πιο εύκολα από το κρεβάτι;

Ξεκινώντας από τα βασικά, είναι σημαντικό να δεσμευθείτε σε μια σταθερή ώρα αφύπνισης, αν όχι όλες, τουλάχιστον τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας. Έτσι, είναι πιο εύκολο για τον εγκέφαλο να συνηθίσει το πότε ξεκινά η μέρα σας και να προετοιμάσει το σώμα για όλες τις λειτουργίες που έχει να εκτελέσει.

Για τις επόμενες εβδομάδες λοιπόν, προσπαθήστε να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε μέρα, συμπεριλαμβανομένων των Σαββατοκύριακων. Μόλις το σώμα σας συνηθίσει τα συγκεκριμένα ωράρια, μπορείτε να ξυπνάτε μια ώρα αργότερα πού και πού. Αυτό θα σας βοηθήσει να μπείτε πιο εύκολα σε ένα σταθερό πρόγραμμα πρωινής προπόνησης.

Επιπλέον:

Προετοιμάστε το αγαπημένο σας ρόφημα ή σνακ από το προηγούμενο βράδυ

Η μυρωδιά του καφέ δίνει ώθηση σε πολλούς να σηκωθούν το πρωί απ’ το κρεβάτι. Αν υπάρχει η δυνατότητα, προγραμματίστε την καφετιέρα σας να ξεκινήσει η παρασκευή πριν από το πρώτο σας ξυπνητήρι.

Δεν είστε fan της μυρωδιάς του καφέ το πρωί; Έχετε έτοιμα τα υλικά για οποιοδήποτε άλλο ρόφημα ή σνακ σας ικανοποιεί και σας δίνει κίνητρο να ξεκινήσετε ευχάριστα τη μέρα σας.

Ανοίξτε κουρτίνες και παράθυρα

Έχετε άγχος και κάνετε ανήσυχες σκέψεις; Το πρωινό φως του ήλιου μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας και να καταπραΰνει το στρες. Συγκεκριμένα, ενεργοποιεί την απελευθέρωση σεροτονίνης, της «ορμόνης της ευτυχίας».

Επιπλέον, το ηλιακό φως στέλνει αυτόματα σήμα στον εγκέφαλο πως ήρθε η ώρα να σηκωθείτε και μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της ενέργειάς σας λόγω της ενεργοποίησης μελατονίνης, δίνοντας ώθηση στην παραγωγικότητά σας.

Μην πιέζετε τον εαυτό σας

Η μέρα είναι ωραίο να ξεκινά χαλαρά…

Πιείτε καφέ και κάντε την αγαπημένη σας πρωινή δραστηριότητα για περίπου 15- 20 λεπτά προτού αρχίσετε την άσκηση.

Το να ξέρετε ότι σας περιμένει κάτι ευχάριστο το πρωί, θα κάνει πολύ πιο εφικτό το να σηκωθείτε από το κρεβάτι και τελικά να τηρήσετε τη fitness ρουτίνα σας.

Παραμείνετε ρεαλιστές

Προγραμματίστε πιο σύντομες ή χαλαρές προπονήσεις αν η σκέψη των μεγάλων ή έντονων σας κρατά ακόμα… κρυμμένους κάτω απ’ τα σεντόνια.

Θυμηθείτε: Δεν χρειάζεται να ιδρώσετε για να «μετρά» η προσπάθειά σας. Ακόμη και σύντομες εκρήξεις ενέργειας μπορούν να προσφέρουν σημαντικά σωματικά και ψυχικά οφέλη.

Επιλέξτε το κατάλληλο outfit

Εάν δεν θέλετε να φορέσετε στενά ρούχα γυμναστικής, απλά μην το κάνετε. Επιλέξτε ό,τι σας κάνει να νιώθετε άνετα και όμορφα.

Καταναλώστε ένα νόστιμο γεύμα ή σνακ μετά την προπόνηση

Γνωρίζοντας ότι ένα χορταστικό γεύμα σας περιμένει στο τέλος της προπόνησής σας, πιθανότατα θα σας είναι πιο εύκολο να παραμείνετε συνεπείς. Αξίζετε άλλωστε ένα «μπράβο» που και σήμερα τα καταφέρατε να κάνετε ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στους προσωπικούς σας στόχους υγείας και ευεξίας!