ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Μπιφτέκια κοτόπουλου με βρόμη και λαχανικά
Αφράτα, νόστιμα και υγιεινά μπιφτέκια.
ΜΕΡΙΔΕΣ4
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ40 λεπτά
Υλικά
- 500 γρ. κιμά από κοτόπουλο (κατά προτίμηση στήθος)
- 50 γρ. νιφάδες βρόμης
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο
- 1 μικρό κολοκύθι τριμμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1½ κ.σ. ξίδι
- 1 κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Πλένουμε σχολαστικά όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε. Τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε το μείγμα να ομογενοποιηθεί
Βήμα 2ο
Πλάθουμε μπιφτέκια από το μείγμα και τα αραδιάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στο γκριλ, στους 180°C, για 30-40 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν μέχρι μέσα.