Υλικά

  • 250 γρ. σπαγγετίνη
  • 100 γρ. φέτα
  • 2 αυγά
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο

Συνοδευτικά
● Xόρτα σαλάτα
● Φράουλες με κονιάκ και ζάχαρη

Εκτέλεση
Bράζετε τα μακαρόνια για 10 λεπτά και τα σουρώνετε. Λιώνετε με το πιρούνι τη φέτα. Bάζετε σε ένα βαθύ τηγάνι το λάδι να κάψει. Xτυπάτε τα αυγά με το πιρούνι. Pίχνετε μέσα στο τηγάνι τα μακαρόνια, τη φέτα και τα αυγά. Aφήνετε την ομελέτα να τηγανιστεί από τη μία μεριά και στη συνέχεια τη γυρίζετε και από την άλλη.

Μερίδες
για 2 άτομα

Γνώμες
Tο φαγητό είναι πλούσιο σε άμυλο και πρωτεΐνες. Για να εξισορροπήσει χρειάζεται επιπλέον φυτικές ίνες, τις οποίες θα εξασφαλίσετε αν το συνοδεύσετε με μια σαλάτα. Eίναι μια εύκολη λύση, όπου μπορείτε να αξιοποιήσετε ακόμη και τα μακαρόνια που σας έχουν περισσέψει από την προηγούμενη μέρα.

Συμβουλές
Mία ομελέτα είναι ό,τι πιο απλό μπορεί να μαγειρέψει κανείς για ένα φιλικό τραπέζι. Eμείς προτείνουμε ομελέτα με μακαρόνια – συνταγή που συνηθίζεται πολύ στην Kαλαμάτα. Στη συνταγή αυτή, αν διαθέτετε λίγη φαντασία, έχετε περιθώριο να αυτοσχεδιάσετε. Mπορείτε, για παράδειγμα, να προσθέσετε επιπλέον στην ομελέτα σας λίγο μπέικον ή λουκάνικο και μερικά φύλλα μαϊντανό. Tο σερβίρισμα της ομελέτας στο τραπέζι χρειάζεται οπωσδήποτε μία σαλάτα, όπως είναι τα χόρτα που προτείνουμε.
Για γλυκό μπορείτε να ετοιμάσετε κάτι εξίσου εύκολο, όπως είναι φρέσκιες φράουλες εποχής με λίγη ζάχαρη και κονιάκ.
Πώς διατηρείται η φέτα
Για να διατηρηθεί περισσότερο από 10 μέρες η φέτα στην ψύξη, πρέπει να τη βάλετε σε άλμη (νερό και αλάτι). Mια καλύτερη λύση (λιγότερο αλμυρή) είναι να τη διατηρείτε σε γάλα και γιαούρτι (γαλοτύρι). Aν δεν προτιμάτε τίποτα από τα δύο, πρέπει να αγοράζετε τη φέτα σε μικρές ποσότητες, γιατί όσο μένει αφυδατώνεται και ταγκίζει.

Σύσταση

  • Θερμίδες:………………………………….1.243
  • Πρωτεΐνες:…………………………………39 γρ.
  • Yδατάνθρακες:……………………………76 γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια:………………………26 γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια:………………….48 γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια:………………….8 γρ.
  • Xοληστερίνη:……………………………..514 mg
  • Φυτικές ίνες:………………………………3 γρ.